(Δελτίο Τύπου) Ξεκίνησαν οι Εόρτιες Εκδηλώσεις επί τῇ επετείῳ των 1700 ετών από το όραμα του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ του Αγίου Κωνσταντίνου

Photo Gallery

Με λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προς τιμήν των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης επί τῇ συπμληρώσει 1700 ετών από της οράσεως του Τιμίου Σταυρού από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, το πρωί της 13ης Μαιου ε.έ., εκόμισε τα ιερά λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα οποία έτυχαν θερμής υποδοχής, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ασσήρου, και κατόπιν χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στο άνοιγμα των εορτίων εκδηλώσεων το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Κοινότητος Ασσήρου κ. Κούτλας Ιωάννης, εκπρόσωποι του Στρατού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασσήρου και πλήθος πιστών ενώ στη Θεία Λειτουργία έψαλλε η χορωδία του Ακαδημαϊκού-Μουσικού Συνδέσμου Θεσσαλονικέων υπό τη Διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Χοράρχου κ. Σάββα Βρεττού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε ότι η λατρεία, μέσα στη ζωή της Εκκλησίας, έχει ουσιαστικό και μεθεκτικό χαρακτήρα και με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος πρέπει να μετέχει, να ζει, να βιώνει την αλήθεια και την παρουσία του Θεού. Με τον ίδιο τρόπο έζησε το θαύμα της παρουσίας του Θεού και ο Μέγας Κωνσταντίνος. Με το όραμα του Σταυρού, αυτή την αποκάλυψη που του φανέρωνε ποιο είναι εκείνο που θα τον οδηγήσει στην αληθινή νίκη, τη νίκη και το θρίαμβο της αιωνιότητας, με εκείνο το σημείο ο Θεός εκάλεσε μαζί με την μητέρα του Αγία Ελένη τον εν Βασιλεύσι Απόστολο. Εκείνον που υπήρξε για την Εκκλησία του Χριστού ευεργετικός, εκείνον που άλλαξε την πορεία της ιστορίας δείχνοντας πως όταν οι άρχοντες έχουν πίστη στον Θεό καταφέρνουν εκείνα τα οποία θεωρούνταν ακατόρθωτα για τα ανθρώπινα δεδομένα. Με αφορμή λοιπόν τη δήλωση αυτή και κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι και η Ελλάδα θα ήταν σήμερα Ελβετία, αν σεβόταν και αξιοποιούσε την μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια, του οποίου οι οραματισμοί υλοποιούμενοι σε κράτος της Ευρώπης, όπως η Ελβετία, απέδωσαν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αποδίδουν καρπούς στο συγκεκριμένο κράτος.

Να τονίσουμε ότι τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό μέχρι την Τετάρτη 23ην Μαΐου ε.έ., όπου καθημερινώς θα τελούνται Ιερά Παράκλησις, Εσπερινός και Αγρυπνία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα τελεσθούν και οι αρχαιοπρεπείς Θείες Λειτουργίες του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστού, του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου καθώς και η Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας