(Δελτίο Τύπου) Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Ασσήρου

Photo Gallery

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου χοροστάτησε του Μέγα Αρχιερατικού Εσπερινού και προεξήρχε της Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης την Κυριακή 20/05/2012.

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό παρέστησαν ο Βουλευτής Ν.Δ. κ. Καράογλου Θεόδωρος, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Ασσήρου κ. Κούτλας Ιωάννης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των φορέων πολιτισμού καθώς και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο όραμα του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου με αφορμή τη συμπλήρωση των 1700 ετών της οράσεως του. Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη, αν και ανήκαν στα ανώτερα διοικητικά αξιώματα, εδραίωσαν την πίστη στον Χριστό, κατήργησαν τους διωγμούς εναντίον των Χριστιανών και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα όχι μόνο για τον καθένα από εμάς αλλά και για τους άρχοντες του τόπου.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά, όπου πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ο Ποιμενάρχης μας απηύθυνε εμφανώς συγκινημένος χαιρετισμό και υπογράμμισε ότι ο ξεριζωμός του Ελληνισμού δεν σταμάτησε αλλά συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με διαφορετική μορφή και συνεχίζει να απειλεί το ένδοξο γένος μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας