(Δελτίο Τύπου) Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού

Photo Gallery

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Δεσποτική Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Το απόγευμα, παραμονή της εορτής, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στο πανηγυρίζον Ιερό Ησυχαστήριο της Αγίου Αθανασίου και Αγίας Γαλήνης, και ομίλησε για τη δύναμη και τη χάρη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στο κατάμεστο, από πιστούς, καθολικό της Ιεράς Μονής.

Την επομένη, κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, τελώντας με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και σε κλίμα θρησκευτικού δέους και συγκινήσεως την ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Λοφίσκου.

Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, έκανε εκτενή αναφορά στο σύμβολο του Τιμίου Σταυρού τονίζοντας ότι πρόκειται για σύμβολο ειρήνης, καταλαγής και αγάπης, το οποίο έχει τη δύναμη να μας περνάει από τον θάνατο στην ανάσταση.

Εν συνεχείᾳ αφού αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ιστορικό της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, τόνισε πως αν θέλουμε να ζήσουμε αιωνίως μπορούμε να το επιτύχουμε αντλώντας έμπνευση από τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μεταξύ των άλλων σημείωσε ότι ο Σταυρός είναι το αήττητον όπλον κατά του Διαβόλου, το οποίο ο ίδιος ο Κύριος μετέτρεψε από καταραμένο ξύλο σε Τίμιο, πάνω στο οποίο ένωσε τον Θεό με τον άνθρωπο, διδάσκοντας την ανεξικακία.

Για να παρακολουθήσετε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου από τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό πατήστε στον βίντεο παρακάτω:Για να παρακολουθήσετε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου από την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πατήστε στο βίντεο παρακάτω:

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας