(Φωτογρ. Υλικό) Υποδοχή Ιεράς Εικόνος "Άξιον Εστί", Λιτανεία - Δοξολογία - Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός

Photo Gallery

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης παρευρέθη στην επίσημο υποδοχή της Ιεράς Εικόνος «Άξιον Εστί» η οποία πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης.

Την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί την οποία συνόδευε η αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους με επικεφαλής τον πρωτοεπιστάτη γέρων Μάξιμο Ιβηρίτη, υπόδέχτηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος,
καθώς και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολος, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Λάμπης και Σφακείων κ. Ειρηναίου καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Θερμών κ. Δημήτριος.

Μετά το πέρας της υποδοχής πραγματοποιήθηκε Δέηση στον χώρο του Λευκού Πύργου και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιωάννης συνόδευσε την Ιερά Λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνος Άξιον Εστί στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου, οπού και τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία και ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου ΑΘηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και συνχοροστατούντων του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκοπίου, Μιλήτου κ. Αποστόλου, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Δράμας κ. Παύλου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα , Λάμπης και Σφακείων κ. Ειρηναίου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιωάννης θα λάβει μέρος στο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στην Δοξολογία επί τη επετείω της ενάρξεως του Μακεδονικού Αγώνος προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας