(Φωτογρ. Υλικό) Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου - Θεσσαλονίκης

Photo Gallery

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο το οποίο τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Το λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, συλλειτουργούντων του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μιλήτου κ.κ. Αποστόλου, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου, Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου, Δράμας κ.κ. Παύλου, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονος και Θερμών κ.κ. Δημητρίου.

Κατά την Θεία Λειτουργία και την επίσημο Δοξολογία επί τη επετείω της ενάρξεως του Μακεδονικού Αγώνος και της συμπληρώσεως 100 ετών από την απελευθέρωση της πόλεως της Θεσσαλονίκης παρέστησαν η Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους με επικεφαλής τον Πρωτοεπιστάτη γέρων Μάξιμο Ιβηρίτη, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Μπουτάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρίστος Κασμίρογλου καθώς και πλήθος κόσμου οι οποίοι προσήλθαν να προσκυνήσουν την Θαυματουργό και εφέστιο εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου Καρυών Αγίου Όρους και μεταφέρθηκε προς ευλογία των πιστών με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρέστει στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου με θέμα: «ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ: τρεις ταυτόσημοι αἰώνιαι ἀξίαι καὶ ὀντότητες» το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού και την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας