(Δελτίο Τύπου) Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέως Θρησκευμάτων κ. Καλατζή στην Ι.Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Photo Gallery

Την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επεσκέφθη την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Καλατζής Γεώργιος , ο οποίος συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιωάννης είχε την ευκαιρία να εκφράσει στον κ. Καλατζή τη χαρά του για την παρουσία του στην επαρχία του Λαγκαδά και στην Ιερά Μητρόπολή μας ιδιαιτέρως σε μια περίοδο έντονου προβληματισμού σχετικώς με τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Ελλάδα σε θέματα οικονομικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά και πολιτισμικά. Παράλληλα, ο Μητροπολίτης μας παρουσίασε εκτενώς το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και ενημέρωσε τον κ. Καλατζή σχετικώς με τα μετεκπαιδευτικά προγράμματα της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος καταλήγοντας ότι η Πολιτεία πρέπει να συμπαρασταθεί την Εκκλησία στο έργο της, ώστε να υπάρξει μια πορεία αναστροφής του γενικότερου προβληματικού κλίματος.

Ο κ .Καλατζής από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση που είχε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης μας διαβεβαιώνοντας ότι το Υπουργείο θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στο έργο της Εκκλησίας ενισχύοντάς την στο ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο αναπτύσσει.

Μετά το πέρας της συζητήσεως πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους των Μουσείων της Ιεράς Μητροπόλεως όπως ο «Φάρος» Λειτουργικής Παράδοσης και Πολιτισμού και το Λαογραφικό Μουσείο καθώς επίσης και στη Βιβλιοθήκη.

Τέλος επεσκέφθη το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Περπατούσης – Ηρακλείου εις το οποίο εδρεύει το Ερευνητικό Ινστιτούτο διά την νόσον του Alzheimer λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του γήρατος καθώς επίσης τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό που τιμάται προς τιμήν της Θεομήτορος και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου – Περιβολακίου καθώς και το Ιερό Προσκύνημα του Απόστολου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου – Δερβενίου εις την κοινότητα των Λαγυνών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας