(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Πεντηκοστής στον Ι.Μ. ναό Αγ. Παρασκευής - Λαγκαδά

Photo Gallery

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθει, εις τον γεμάτο πλήθος πιστών Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής- Λαγκαδά, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Εν συνεχεία και συμφώνος με το Τυπικό τελέσθει ο Εσπερινός της Γονυκλισίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης μας αναφέρθη εκτενώς στο ιστορικό πλαίσιο του σήμερα τιμωμένου γεγονότος τονίζοντας ότι σαν σήμερα υπήρξε η απαρχή του μυστηρίου της καινής κτίσεως των ανθρώπων και ο καθένας άνθρωπος που πιστεύει στον Χριστό μπορεί εν Πνεύματι Αγίω να ζει αιώνια.

Αυτό που μπορεί να μας ενώσει και να μας κρατήσει ενωμένους είναι το Άγιο Πνεύμα, συνέχισε ο Μητροπολίτης μας, το οποίο κατήλθε, και είναι παρόν στην ζωή της Εκκλησίας, βοηθώντας όλους μας να πορευόμαστε κάτω από το φως του Κυρίου, φανερώνοντάς μας την αλήθεια.

Καλούμεθα όλοι μας, να ζήσουμε και να προσεγγίσουμε την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, να γίνουμε Πνευματοφόροι ακούγοντας τον Λόγο του Θεού «ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου• ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ», διότι μόνο ο Κύριος μπορεί να αλλάξει πραγματικά την ζωή μας και να μας χαρίσει αυτό που πραγματικά αναζητούμε κυρίως στις ημέρες που ζούμε σήμερα, όπου κυριαρχεί ένας σκοταδισμός στον οποίο μας οδήγησε η ζωή της αμαρτίας, της συγχύσεως της Βαβέλ, η ζωή του εγωκεντρισμού.

Ο Σεβαμιώτατος Ποιμενάρχης μας κατέληξε την ομιλία του, ευχόμενος η χάρη της Πεντηκοστής να είναι πλουσία στην ζωή όλων μας και το Πνεύμα το Άγιο να φωτίσει σήμερα κλήρο και λαό, άρχοντες και αρχομένους, γιατί το φως του Κυρίου ήρθε και υπάρχει αλλά πρέπει εμείς να ανοίξουμε τα μάτια μας για να δούμε. Το φως του Χριστού, είναι φως αλήθειας, δεν έχει καμία σχέση με όλα τα άλλα φώτα γιατί είναι απερίγραπτο και ταυτίζεται με την ζωή την οποία χαρίζει ο Αληθινός Θεός σε όλους εκείνους που θέλουν να ζήσουν πραγματικά και επί του παρόντος αλλά και επί του μέλλοντος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου ε.έ. εορτή του Αγίου Πνεύματος θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος – Πέντε Βρύσεων, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου των Αγίων Ευγενίου του Τραπεζουντίου και του Αγίου Γρηγορίου του Καλλίδη, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο, ενώ παράλληλα θα τεθεί εις προσκύνησιν το σεπτό και χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου Ευγενίου το οποίο προσέφερε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Προκόπιος.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας