(Δελτίο Τύπου) Eθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαδίας κ.κ. Βασίλειος στην Ι.Μ. Λαγκαδά

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 του μηνός Σεπτεμβρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαδίας κ.κ. Βασίλειος (Πατριαρχείο Αντιοχείας), πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη εις την Ιερά μας Μητρόπολη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαδίας κ.κ. Βασίλειος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων, Αρχιμ. Νικηφόρο Ψυχλούδη, έγινες δεκτός με πολλή χαρά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Ιωάννη, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητος συζητώντας κυρίως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Συρία καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την απαγωγή των δύο Σύριων Επισκόπων.

Μετά το πέρας της συζητήσεως ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης, ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο Αρκαδίας κ.κ. Βασίλειο στους χώρους της Μητροπόλεως μας, στο Επισκοπείο και στα γραφεία διοικήσεως της Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ενώ του επίδωσε το τελευταίο εκδοθέν πόνημα του με τίτλο: «Διήλθε Διακονών Χριστού το Γεώργιον», το οποίο αναφέρετε στην ζωή και το έργο του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, του από Σάμου και Ικαρίας Παντελεήμονος Β’ (Χρυσοφάκη), που συνέγραψε επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως δέκα ετών από της οσιακής κοιμήσεως του, καθώς και την τελευταία έκδοση του εκκλησιαστικού περιοδικού της Μητροπόλεως μας «Ορθόδοξα Μηνύματα», το οποίο είναι αφιερωμένο και αυτό στην μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β΄.ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας