(Δελτίο Τύπου) Αγιασμός επί τη ενάρξει των μαθημάτων όλων των τμημάτων του Πολυδύναμου Πνευματικού Κέντρου ``ΑΓΙΑ ΚΥΡΑΝΝΑ``- Λαγκαδά

Photo Gallery

Το απόγευμα της Παρασκευής 15 του μηνός Νοεμβρίου ε.έ., τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, ο Αγιασμός επί τη ενάρξει των μαθημάτων όλων των τμημάτων της Βυζαντινής Μουσικής, της Σχολής Γονέων και της Σχολής Αγιογραφίας οι οποίες θα λειτουργήσουν για Τρίτη συνεχομένη χρονιά στους χώρους του Πολυδυνάμου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Η Αγία Κυράννα», υπό την επίβλεψη και διεύθυνση του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σταύρου Παπαδόπουλου, του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Τρύφωνος Τσομπάνη και του Μουσικολογιωτάτου κ. Ιωάννου Λιάκου.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς τους σπουδαστές της Βυζαντινής Μουσικής ή όπως την χαρακτηρίζει ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μάνος Χατζηδάκης «μουσική των Αγγέλων», αλλά και των γονέων που προσήλθαν όπως κάθε χρόνο για να βρουν απαντήσεις και να ενημερωθούν γύρω από τα πολυσύνθετα και δυσεπίλυτα πολλές φορές, προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ανεφέρθη στον θεσμό της οικογένειας χαρακτηρίζοντάς την Ιερή και κατ’ οίκον Εκκλησία. Σκοπός αυτού του μικρού εργαστηρίου αγιότητας του ανθρώπου είναι να οδηγεί στην σωτηρία και στην θέοση του.

Δυστυχώς σήμερα συνέχισε ο Ποιμενάρχης μας, παρατηρείτε το φαινόμενο της κρίσης που δυστυχώς ως ένα βαθμό είναι καθρέπτης της εσωτερικής μας κρίσης. Η οικογένεια είναι ένα κύτταρο της κοινωνίας και θέλει μεγάλη προσοχή, πρέπει στο σπίτι να υπάρχει ηρεμία, ομόνοια και αγάπη γιατί όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργούνται θα επιφέρουν αρνητικά πρότυπα στα παιδιά αργότερα τα οποία και είναι ο άμεσος δέκτης των φαινομένων αυτών.
Καταλήγοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι πρέπει με ταπεινό φρόνημα να πορευόμαστε στην ζωή μας και να έχουμε ως οδοδείκτη, την ζωή του Κυρίου μας, που είναι η οδός αλήθεια, της σωτηρίας και το αιώνιο πρότυπο.

Ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Τρύφων Τσομπάνης παρουσίασε τον πρόγραμμα των ομιλιών που θα πραγματοποιούνται από Καθηγητές όλων των ειδικοτήτων του Πανεπιστημίου καθώς και από καθηγητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως όπως και από διάφορους επιστήμονες και ερευνητές οι οποίοι κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζουν και θα εκθέτουν τις απόψεις τους γύρω από τα τρέχοντα θέματα και προβλήματα της κοινωνίας και της οικογένειας, ενώ ο Διευθυντής της Βυζαντινής Σχολής της Μητροπόλεως μας, καλωσόρισε τους πρωτοετής σπουδαστές, αναφέρθη στην πορεία της σχολής τονίζοντας το γεγονός ότι πολλοί από τους φοιτητές αυτή την στιγμή στελεχώνουν και κοσμούν επαξίως τα αναλόγια πολλών ενοριών της επαρχίας μας.

Αξίζει να αναφέρουμε τέλος, ότι οι ομιλίες είναι ανοιχτές για γονείς, υποψηφίους γονείς, καθηγητές, δασκάλους και γενικώς για όσους ασχολούνται με το παιδί και την οικογένεια και πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και ώρες 19.00-21.00μ.μ. στην κεντρική Αίθουσα του Πολυδυνάμου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Η Αγία Κυράννα, ενώ τα μαθήματα της Βυζαντινής Μουσικής και της Σχολής Αγιογραφίας θα πραγματοποιούνται δωρεάν κάθε Παρασκευή απόγευμα και κάθε Σάββατό πρωί στον ίδιο χώρο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας