(Δελτίο Τὐπου) Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Αγίων Αικατερίνης και Μερκουρίου των Μεγαλομαρτύρων, εις την Ιερά Μονή Αναστάσεως του Κυρίου – Εμμαούς

Photo Gallery

Με την Ιερά Αγρυπνία, η οποία τελέσθηκε μέσα σε κατανυκτικό κλίμα, επ᾿ ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αικατερίνης και Μερκουρίου των Μεγαλομαρτύρων, εις την Ιερά Μονή Αναστάσεως του Κυρίου – Εμμαούς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, συνεχίζονται οι εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Ακακίου και Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπων Λητής και Ρεντίνης και της Επισήμου Αγιοκατατάξεως τους εις το Εορτολόγιο της Αγίας μας Εκκλησίας.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης προέβει στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ευλαβεστάτου Ιεροδιακόνου Δαμασκηνού.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθη εκτενώς στην ακουσθήσα Ευαγγελική περικοπή, στο βίο και το μαρτύριο της Αγίας Αικατερίνης και του Αγίου Μερκουρίου καθώς και στον βίο και το έργο των δύο Αγίων Ακακίου και Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπων Λητής και Ρεντίνης καθώς και στις επικείμενες εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά μας Μητροπόλη επ᾿ ευκαιρία της Επισήμου Αγιοκατατάξεως τους, οι οποίες θα κορυφωθούν το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου, με το Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η ζωή και το έργο των Αγίων Ακακίου και Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπων Λητής και Ρεντίνης», καθώς και με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, όπου θα αναγνωσθεί η Συνοδική Πράξις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, που θα τελεσθεί εις τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου-Λητής, η ενορία της οποίας υπήρξε και η έδρα της παλαιάς Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας