(Δελτίο Τύπου) Αγιασμός των εγκαινίων του Χριστουγεννιάτικου Χωριού «Αγγέλων Πόλις»

Photo Gallery

Τον Αγιασμό των εγκαινίων του Χριστουγεννιάτικου Χωριού «Αγγέλων Πόλις», το οποίο βρίσκεται στον πολυχώρο των Λουτρών του Λαγκαδά, ετέλεσε το απόγευμα της Κυριακής 08 του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., ο Σεβαμιωτάτος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Κατά την διάρκεια του Αγιασμού παρέστησαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά, εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων της επαρχίας μας, ο πρ. Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης καθώς και πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών πάρα πολλά παιδιά όλων των ηλικιών με τους γονείς τους.

Κατά την σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, τόνισε το γεγονός ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες δημιουργούν συναισθήματα για το κατάλληλο κλίμα και την ατμόσφαιρα που έχει αυτή η περίοδος. Η Γέννηση του Κυρίου είναι το  αδιαμφισβήτητο γεγονός που χώρισε την ιστορία σε δύο περιόδους την π.Χ. και την μ.Χ. Είναι όμως και το γεγονός που μπορεί να χωρίσει και την δικιά μας ζωή, σε δύο περιόδους, αυτήν που ζήσαμε χωρίς τον Χριστό στην ζωή μας και σ’ αυτήν που θα βάλουμε τον Χριστό στην ζωή μας. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις σωστές προϋποθέσεις, έτσι ώστε ο καθένας προσωπικά αλλά και όλοι μαζί σαν μία κοινωνία, να μπορέσουμε να βιώσουμε την Γέννηση του Χριστού και να καταφέρουμε να αλλάξουμε την ζωή μας. Αυτό δεν είναι ένα ουτοπικό μήνυμα, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης μας, είναι μια αλήθεια και μία πραγματικότητα που για να βεβαιωθεί χρειάζεται η προσωπική προσέγγιση του καθενός μας, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα για να συνάντηση τον Χριστό που γεννάτε και γεννά ελπίδες και μαζί με αυτό το γεγονός,  μας γεμίζει και εμάς με ελπίδες, δίδοντας μας την δυνατότητα να ξαναγεννηθούμε φτιάχνοντας την ζωή μας με σωστές βάσεις. Κάνοντας μία αναφορά σε όλες τις δραστηριότητες που φιλοξενούνται στο θεματικό χώρο των Λουτρών, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι είναι πολλή σημαντικό ότι χρησιμοποιείται η αυτενέργεια και η κατασκευαστική μέθοδος μέσα από την συμμετοχή των μικρών παιδιών, διότι αυτή η μέθοδος με την συμμετοχή τους σε προγράμματα ψυχαγωγίας και πνευματικής ωφελείας, σ’ αυτήν την εποχή και την περίοδο της ζωής τους, τα βοηθάει ώστε να έχουν την δυνατότητα της συμμετοχής στην εργασία και παράλληλα να είναι ενεργοί συνεργάτες μας, δίδοντας μας, με την παρουσία τους, το μήνυμα της ελπίδος και της αισιοδοξίας. Ενώ κατέληξε τον χαιρετισμό του εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια, για την άψογη και άρτια οργάνωση  αυτού του εποχιακού κέντρου αναψυχής, το οποίο πλέον αποτελεί και ένα θεσμό της τοπικής μας επαρχίας μιας και οργανώνεται για τρίτη συνεχή φορά.

Εν συνεχεία χαιρετισμό απεύθυναν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ενώ τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους ειδικά διαμορφωμένους και μέσα στο κλίμα της περιόδου θεματικούς χώρους του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, καθώς και να συνομιλήσει με πολλά μικρά παιδιά και τους γονείς τους δίδοντας τους, τις ευχές του για καλές και χαρούμενες εορτές. 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας