(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, Σοχού - Εγκαίνια της "Στέγης Αγάπης και Φιλανθρωπίας" 

Photo Gallery

Ένα νέο χώρο προσφοράς και αγάπης προς τον δοκιμαζόμενο άνθρωπο, που έχει πραγματική ανάγκη βοηθείας σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, την «Στέγη Αγάπης και Φιλανθρωπίας», εγκαινίασε στην περιοχή του Σοχού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης. την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου – Σοχού.

Κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων αλλά και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας μεταξύ του πλήθους πιστών που προσήλθε για να τιμήσει την μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, την οποία και τιμά σήμερα η Αγία μας Εκκλησία, παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Φάνης Παππάς, ο Πρόεδρος της κωμοπόλεως του Σοχού κ. Αθανάσιος Λέτσιος, καθώς και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής μας.

Η  «Στέγη Αγάπης και Φιλανθρωπίας», η οποία δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη και μεράκι, κυρίως με την εθελοντική εργασία των κατοίκων του Σοχού και την επίβλεψη του Ιερατικού Προϊσταμένου της ενορίας π. Χρυσάφη Τσολάκη για τους άπορους αδελφούς μας, πρόκειται να στεγάσει όχι μόνο το συσσίτιο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας, ενώ παράλληλα στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του, θα μπορεί να προσφέρει και μία στέγη φιλοξενίας με όλα τα απαραίτητα της διαμονής, κυρίως για τους ηλικιωμένους αλλά και γενικότερα για όποιον έχει ανάγκη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του εξέφρασε την μέγιστη χαρά και την πλήρη ικανοποίηση του για την έναρξη της λειτουργίας του χώρου αυτού, ο οποίος δημιουργήθηκε από απλούς ανθρώπους για όλους τους ανθρώπους και είναι ο δεύτερος που λειτουργεί στην Μητρόπολη μας μετά από αυτόν που υπάρχει στον Λαγκαδά. Η «Στέγη Αγάπης και Φιλανθρωπίας», έρχεται να προστεθεί στο πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στην Μητρόπολη μας, είτε μέσα από τα συσσίτια που υπάρχουν στις περισσότερες ενορίες τις επαρχίας μας, είτε μέσα από το κοινωνικό παντοπωλείο, είτε μέσα από το κέντρο ένδυσης και υπόδησης και το φιλόπτωχο ταμείο, τα οποία και λειτουργούν καθημερινά με την πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή όλων των εθελοντών, προσφέροντας λίγο αγάπη και παρηγοριά προς τον εμπερίστατο αδελφό μας την οποία έχει πραγματικά ανάγκη για την προσωπική ανακούφιση και θεραπεία των αναγκών της βιωσιμότητας του. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις τελευταίες ημέρες μοιράστηκαν προς τους αδελφούς μας περί τους 4,5 τόνους τρόφιμα με μορφή «δεμάτων αγάπης» μέσου του παντοπωλείου της Μητροπόλεως αλλά και μέσω των κατά τόπων ενοριών, τα οποία και περιέχουν όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια έτσι ώστε κανείς συνάνθρωπός  μας στην επαρχεία του Λαγκαδά να μην πεινάσει ή να στερηθεί ενδύσεως και υποδήσεως για αυτές τις εόρτιες ημέρες που έρχονται. 

Τέλος, ανακοινώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ότι την προπαραμονή, την παραμονή και την κυριόνυμο ημέρα της Μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων θα προσφερθεί φαγητό προς όλους, ανεξαρτήτως οικονομικής καταστάσεως, στην κεντρική αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής, ώστε όλες οι οικογένειες της Μητροπόλεως και της επαρχίας του Λαγκαδά να εορτάσουν σαν μία κοινή οικογένεια, την Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας