(Δελτίο Τύπου) Εγκαίνια του 4ου Γυμνασίου Λαγκαδά από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ιωάννη

Photo Gallery

Τα εγκαίνια του 4ου Γυμνασίου Λαγκαδά, τέλεσε την Κυριακή 9 του μηνός Μαρτίου ε.έ., μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Γυμνασίου, το οποίο ευρίσκεται εις την περιοχή των Λαγυνών, παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Φάνης Παππάς, εκπρόσωποι του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης καθώς και πολλοί γονείς με τα παιδιά τους τα οποία προσήλθαν με χαρά για να δουν το νέο τους «σπίτι».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του για την δημιουργία ενός νέου σχολείου τονίζοντας, ότι σήμερα στους δύσκολους καιρούς τους οποίους διανύουμε έχουμε ανάγκη από τέτοια ευχάριστα γεγονότα όπως είναι το άνοιγμα ενός σχολείου στο οποίο η Ελληνική Παιδεία θα προσφέρεται όχι μόνο ως ένας τύπος σειράς γνώσεων αλλά και ως ένας τρόπος ζωής που θα διαμορφώνει χαρακτήρες σύμφωνα με τα δεδομένα της Ορθόδοξης Παραδόσεως και των Αξιών του Γένους μας. Υπογράμμισε δε ταυτόχρονος και το σημαδιακό γεγονός, ότι τα εγκαίνια του Σχολείου πραγματοποιούνται εφέτος που είναι ένα έτος το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος το έχει αφιερώσει στο πρόσωπο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος σεβότανε και επιδίωκε ιδιαιτέρως την λειτουργία και την ίδρυση νέων σχολείων γιατί όπως έλεγε η μόρφωση αποτελεί θεμέλιο της εθνικής μας αναγεννήσεως.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Δυτικής Θεσσαλονίκης και νέος Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Λαγκαδά.

Μετά το πέρας των εγκαινίων ακολούθησε ξενάγηση για του επισήμους προσκεκλημένους αλλά κυρίως για τους γονείς και τα παιδιά στις αίθουσες και τους χώρους του σχολείου, δίδοντας τους την ευκαιρία με αυτό τον τρόπο να γνωρίσουν ένα νέο καταφύγιο γνώσεων στο οποίο θα έχουν την δυνατότητα να μαθαίνουν τα ελληνικά γράμματα, την Ορθόδοξη Παράδοση καθώς και τις αξίες και τα ιδανικά του Γένους μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας