(Δελτίο Τύπου) Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών-Αποκαθήλωσις εις τον Ι.Μ.Ν. Αγ. Παρασκευής-Λαγκαδά

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκινήσεως εψάλησαν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στο κατάμεστο από πλήθος πιστών που προσήλθαν από το πρωί για να παρακολουθήσουν μία από τις κατανυκτικότερες τελετές που λαμβάνουν χώρα στην Ορθόδοξη Λειτουργική Παράδοση, τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως περιμένοντας υπομονετικά για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο Ιησού και αναμένοντας την στιγμή που ο ανθοστόλιστος Επιτάφιος να υποδεχτεί το Σώμα του Κυρίου ψάλλοντας όλοι μαζί το Δοξαστικό των Αποστίχων «Σε τον αναβαλλόμενον…..», Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, παρέστησαν μεταξύ των άλλων ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης και ο Διοικητής της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος κ. Μιλτιάδης Παπαγιαννούλης.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε σημερινά βιώματα που μας μεταφέρει στις καρδιές μας ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός καθώς τον Λιτανεύουμε ψάλλοντας τους Επιταφίους Ύμνους.

Μόνο ο Ιησούς Χριστός νίκησε τον θάνατο και ως Αρχηγός της Ζωής, χαρίζει την αιώνιο ζωή απλόχερα και γεμάτη από την Αγάπη Του και σε εμάς του ανθρώπους καταστώντας μας Παιδιά Του και Κοινωνούς του Ουράνιου Μεγαλείου Του.

 Η κατάληξη των ανθρώπων δεν είναι ο θάνατος και ο τάφος μας λέει ο Κύριος, αλλά είναι στην Ουράνιο Βασιλεία Του, την οποία μας χαρίζει απλόχερα εξερχόμενη εκ του Τάφου και μέσου του Σταυρού Του δίδοντας μας το μήνυμα της χαράς και της ελπίδος.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας