(Δελτίο Τύπου) Ακολουθία της Αναστάσεως εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Παρασκευής-Λαγκαδά

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

H Εορτή των Εορτών και η Πανήγυρη των Πανηγύρεων, η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εορτάσθηκε μετά πάσης λαμπρότητος και μεγαλοπρέπειας εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. 

Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, μικροί και μεγάλοι, προσήλθαν εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής για να παρακολουθήσουν την Ακολουθία της Αναστάσεως και με τις λαμπάδες και τα φαναράκια ανά χείρας να λάβουν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, το ανέσπερο Φως το οποίο πηγάζει εκ του Ζωοδόχου Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας, ακούγοντας τον νικητήριο παιάνα, της ζωής επί του θανάτου, το «Χριστός Ανέστη». 

Εν συνεχεία τελέσθηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, κατά την διάρκεια της οποίας ανεγνώσθη η Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίῳ Πάσχα.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, απεύθυνε εγκάρδιο Αναστάσιμο χαιρετισμό προς όλους τους παρισταμένους πιστούς, που παρέμειναν έως το τέλος της Λειτουργίας για να Κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων  και λάβουν την Ευλογία του αντιδώρου, ευχόμενος  Πλουσία την Χάρη του Αναστάντος Κυρίου,  το Φώς το Ανέσπερο να φωτίζει την πορεία της ζωής τους, προτρέποντας τους να ζουν συνεχώς και αδιαλείπτως μέσα στο Φως, την Χαρά και την αιώνιο Ζωή που μας χαρίζει ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας