(Δελτίο Τύπου) Εσπερινός της Αγάπης εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, ο Εσπερινός της Αγάπης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών και όλοι οι Ιερείς της επαρχίας μας που έλαβαν μέρος στον Εσπερινό της Αγάπης αφού ενεδύθησαν τα άμφιά τους εις το Επισκοπείο,  εν συνέχειᾳ εν πομπή κατευθύνθηκαν  προς τον Μητροπολιτικό Ναό, προηγουμένων του Λαβάρου και της Εικόνος της Αναστάσεως, των ιεροπαίδων με τα εξαπτέρυγά τους και των χορών που έψαλλαν εμμελώς το «Αναστάσεως ημέρα….».

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής παρέστησαν  πλήθος πιστών, ενώ τα αναλόγια του Μητροπολιτικού Ναού κόσμησαν με την παρουσία τους ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αριστογένης Ζαΐμης, πλαισιωμένος από τη βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Ο Απόστολος Παύλος», με επικεφαλής  τον Άρχοντα Υμνωδό της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεώργιο Φερεντίνο και τον Λαμπαδάριο του Ναού, Μουσικολογιώτατο κ. Ραφαήλ Ασδρέ χοράρχη της Βυζαντινής χορωδίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής «Δαμασκηνός ο Στουδίτης».

Το κατά Ιωάννην Ιερόν Ευαγγέλιον του Εσπερινού διαβάσθηκε από τον Επίσκοπό μας και από τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, σε 11 γλώσσες, ανάμεσα σε αυτές την Ελληνική, την Αγγλική, την Γαλλική, την Γερμανική, την Ιταλική, την Ρουμάνικη, την Σέρβικη, την Ρώσικη, την Ομηρική, την Εβραική και την Αλβανική διάλεκτο.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης μετεφερέ προς όλους τις Πασχάλιες Εορταστικές του ευχές τονίζοντας ότι η Αναφαίρετος Χαρά του Αναστημένος Κυρίου μπορεί να ανατρέψει όλα τα δεινά της σύγχρονης εποχής που διέπουμε ενώ παράλληλα διένειμε σε όλους τα πατροπαράδοτα κόκκινα αυγά, ευχόμενος το «Χριστός Ανέστη». 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας