(Δελτίο Τύπου) Ιερατική Σύναξις εις την Ιερά Μητροπόλη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την Τετάρτη, 30 Απριλίου ε.έ. πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξις της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, στην αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» που στεγάζεται στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης, μετά την καθιερωμένη προσευχή, απευθυνόμενος προς όλους τους κληρικούς ανέπτυξε το θέμα «η κοινωνία των προσώπων ως προϋπόθεση για την επιτυχή ενάσκηση της Ορθοδόξου Ποιμαντικής στη ζωή της Εκκλησίας».

Εν συνεχεία της ομιλίας του τόνισε πως θα πρέπει να έχουμε  υπόψη μας ότι μέσα στην ζωή της Εκκλησίας η έννοια του χαρίσματος δεν είναι μια έννοια που ταυτίζεται με αυτήν της υπεροχής. Αλλά τα υπό του αγίου πνεύματος χορηγούμενα χαρίσματα στους ανθρώπους είναι χορηγίες που αφορούν το μέτρο της διακονίας,  κατά την δυνατή και εφικτή πραγμάτωση τους.

Ο καθένας από εμάς με αυτό που έχει και με αυτό που είναι, κάτι εξυπηρετεί και κάτι διακονεί, αρκεί να καταλάβουμε ότι αυτό που μας χαρίζεται δεν το έχουμε για να καμαρώνουμε καθεαυτούς το έχουμε εις διακονία του πληρώματος και εις διακονία της μαρτυρίας της πίστεως και επομένως θα πρέπει να είμαστε άνθρωποι του ταπεινού φρονήματος και της αγάπης, άνθρωποι που ο ένας να στηρίζει τον άλλο. 

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ενημέρωσε τους ιερείς για τις επερχόμενες εόρτιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά μας Μητρόπολη, επι τῇ ευκαιρίᾳ της εορτής των Αγίων Θεσσαλονικέων και Φωτιστών των Σλάβων Κυρίλλου και Μεθοδίου καθώς και στις λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε σε μια σειρά μαθημάτων μετεκπαιδεύσεως των κληρικών, που θα πραγματοποιηθούν στην ιερά μας Μητρόπολη στους τομείς  της Λειτουργικής και Ποιμαντικής,  ενώ παράλληλα τους ανακοίνωσε πως από σήμερα θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Διεθνή ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος». 

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της θεοσώστου επαρχίας μας, ενώ η Ιερατική Σύναξις έκλεισε με γεύμα που παρετέθη στην τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων.