(Φωτογρ. Υλικό) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου ΑΘανασίου-Λητής

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Το απόγευμα της 01ης του μηνός Μαΐου ε.έ., με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προ της ενάρξεως του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού εκόμισε το σεπτό και χαριτόβρυτο Λείψανο του Αγίου Ραφαήλ εις τον ιστορικόν Ιερόν Ναόν Αγίου Αθανασίου-Καβαλαρίου , το οποίο και ετέθη προς προσκύνησιν, ευλογία και αγιασμό των παρευρισκομένων πιστών και προσκυνητών .

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Αθανασίου-Λητής.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Παρούτογλου ο οποίος και ομίλησε επικαίρως αναφερόμενος στο βίο και την προσωπικότητα του τιμωμένου Αγίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου στον πρεσβύτερο π. Αντώνιο Δημητριάδη προϊστάμενο του ιστορικού Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής-Λητής, ο οποίος και έχει ανακαινισθεί εκ βάθρων.  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας