(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου - Γερακαρούς

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την 5η του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ημέρα Παρασκευή, τελέσθηκε με κάθε επισημότητα και συμφώνος με την Εκκλησιαστική Τάξη των Εγκαινίων, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου  της ενορίας της Γερακαρούς Λαγκαδά.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό της ενορίας της Γερακαρούς, τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και παρουσία πλήθους πιστών και ενοριτών που προσήλθαν από πολλά μέρη της επαρχίας μας για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό γεγονός της επαρχίας μας μεταξύ αυτών και των Βουλευτών της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου και των Αν. Ελλ. κα. Σταυρούλα Ξουλίδου καθώς και εκπροσώπων της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως.

Κατά την διάρκεια της ο ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά ανεφέρθη εκτενώς στην σπουδαιότητα του γεγονότος που έχει ο εγκαινιασμός ενός Ναού τονίζοντας ότι ο καθένας άνθρωπος είναι ένας Ναός όπου κατοικεί ο Ιησούς Χριστός γι΄ αυτό χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια και αγώνα από τον καθένα ώστε να καταφέρουμε να ζούμε  συνεχώς, μέσα από τον εγκαινιασμό της ψυχής μας, το καινούργιο βίωμα της χάριτος και ευλογίας που μας παρέχει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Καταλήγοντας την ομιλία ο Σεβασμιώτατος, προσκάλεσε όλο το πολυάριθμο πλήθος Πιστών που γέμισε τον Ιερό Ναό να είναι παρών και στο σπουδαίο αυριανό γεγονός των Εγκαινίων το οποίο είναι μία στιγμή ιδιαιτέρας σημασίας όχι μόνο για την ενορία της Γερακαρούς και της τοπικής μας Εκκλησίας αλλά και ολόκληρο την Ορθόδοξο Οικουμένη.

Αύριο Σάββατο 6 Μαΐου 2014 θα τελεστεί το πρωί η Ακολουθία του Όρθρου, η Τελετή των Εγκαινίων και η Πρώτη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρόγραμμα το οποίο μπορείτε αν δείτε εδώ .

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας