(Δελτίο Τύπου) Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού - Νικοπόλεως

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την 27η του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., τελέσθηκε με κάθε επισημότητα και συμφώνος με την Εκκλησιαστική Τάξη των Εγκαινίων, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού της ενορίας της Νικοπόλεως.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό της ενορίας της Νικοπόλεως, τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και παρουσία πλήθους πιστών και ενοριτών που προσήλθαν από πολλά μέρη της επαρχίας μας για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό γεγονός της επαρχίας μας μεταξύ αυτών και των Βουλευτών της Ν.Δ. κ. Θεοδώρου Καράογλου και Σάββα Αναστασιάδη, καθώς και εκπροσώπων της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως.

Κατά την διάρκεια της ο ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ανεφέρθη εκτενώς στην σπουδαιότητα του γεγονότος που έχει ο εγκαινιασμός ενός Ναού για την Εκκλησία, τονίζοντας ότι μέσο αυτού του σπουδαίου γεγονότος πρέπει ο κάθε άνθρωπος  να εργαστεί πνευματικά και για μία εσωτερική  αναγέννηση, συνειδητοποιώντας ότι δεν είμαστε απλές κινούμενες μάζες και αριθμοί αλλά είμαστε Ναοί του  «εν ημίν οικούντος Αγίου Πνεύματος» που έχουμε ως αποστολή και κληρονομία ζωής αιωνίου. Αυτή την ανακαινιστική Χάρη των Ιερών Εγκαινίων που τελούμε πρέπει να την δεχτούμε όλοι μέσα στην καρδιά μας και να αρχίσουμε την εσωτερική ανακαίνιση μας ώστε να γίνουμε σωστότεροι, αγιότεροι και κυρίως να γίνουμε άνθρωποι του Θεού μένοντας κοντά Του ώστε να είμαστε ωφέλιμοι και για τον εαυτό μας  αλλά και για την κοινωνία που ζούμε και κινούμεθα.
Καταλήγοντας την ομιλία του, προσκάλεσε όλο το πολυάριθμο πλήθος Πιστών που παρέστησαν στον Ιερό Ναό να είναι παρών στο αυριανό σπουδαίο γεγονός των Εγκαινίων το οποίο είναι μία στιγμή ιδιαιτέρας σημασίας όχι μόνο για την ενορία της Νικοπόλεως αλλά  και της τοπικής μας Εκκλησίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας