(Δελτίο Τύπου) Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Προφήτου Ηλιού -Νικοπόλεως Λαγκαδά

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Τα Εγκαίνια του Πάνσεπτου Ιερού Ναού του Προφήτου Ηλιού της ενορίας της Νικοπόλεως Λαγκαδά, τέλεσε με κάθε με κάθε επισημότητα και συμφώνος με την Εκκλησιαστική Τάξη των Εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης την Κυριακή 28 του μηνός Σεπτεμβίου ε.έ.

Την παραμονή των Εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό της ενορίας της Νικοπόλεως, τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος και εν συνεχεία χοροστάτησε του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, εις τον οποίο έλαβαν μέρος πολλοί ιερείς της επαρχίας ενώ παρέστησαν και οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, του Στρατού Ξηράς και των Πολιτιστικών Φορέων της περιοχής.

Το πρωί της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, εις την οποία εψάλλει ο Αναστάσιμος Κανόνας του Βαρέως ήχου, ο Κανόνας των Εγκαινίων καθώς και ο Κανόνας του τιμωμένου Αγίου της ενορίας της Νικοπόλεως, Προφήτου Ηλιού, ενώ εν συνεχεία ο ακολούθησε η Τελετή Εγκαινίων του Ναού καθώς και η Πρώτη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια της ο ομιλίας του, προς το πολυάριθμο εκκλησίασμα το οποίο προσήλθε για να παραστεί συμπροσευχόμενο στο σπουδαίο αυτό γεγονός της επαρχίας μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στα νοήματα που μας διδάσκει η σημερινή Ευαγγελική Περικοπή καθώς επίσης και στην σημασία των Εγκαινίων ενός Ιερού Ναού τονίζοντας ότι πρέπει να δεχόμαστε όλοι στην καρδιά μας, την ανακαινιστική Χάρη των Ιερών Εγκαινίων ώστε να μέσο αυτών, να αρχίσουμε και εμείς την εσωτερική ανακαίνιση μας με σκοπό να γίνουμε σωστότεροι, αγιότεροι και κυρίως να γίνουμε άνθρωποι του Θεού μένοντας κοντά Του και καταφέρνοντας παράλληλα να ζούμε συνεχώς, μέσα από τον εγκαινιασμό της ψυχής μας, το καινούργιο βίωμα της χάριτος και ευλογίας που μας παρέχει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης, ευχαρίστησε όλους όσους εκοπίασαν και προσέφεραν τα μέγιστα εμφανώς και αφανώς, όλα αυτά τα χρόνια για να οδηγηθούμε στην σημερινή μεγάλη ημέρα της πνευματικής αναψυχής των Εγκαινίων.

Εις τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού π. Χρίστο Μενεξέ επίδωσε το οφίκκιον του Οικονόμου προτρέποντας τον να συνεχίσει το κατά Θεόν έργο που επιτελεί εις την ενορία του Νικοπόλεως, ενώ προέβει και εις την χειροθεσία δύο νέων αναγνωστών οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους θα βοηθούν εις τον αναλόγιο και στο Ιερό Βήμα του νεοεγκαινιασμένου Ιερού Ναού του Προφήτου Ηλιού Νικοπόλεως.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας