(Δελτίο Τύπου) Κουρά νέου μοναχού εις την Ι.Μ. Αγ. Τριάδος - Πέντε Βρύσεων

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και συγκινήσεως, ετελέσθη το απόγευμα της Τρίτης 30 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, η Μοναχική Κουρά του Κωνσταντίνου Μπούργκα, ο οποίος και έλαβε το μοναχικό όνομα Παύλος.

​Κατά την διάρκεια της Τελετής της Μοναχικής Κουράς παρέστησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ισαάκ Τσαπόγλου, ο Πνευματικός του νεοκαρέντος π. Ευλόγιος, Πατέρες της Ιεράς Μονής αλλά και από άλλες Μητροπόλεις καθώς και οι οικείοι και οι φίλοι του νέου μοναχού, οι οποίοι και μοιράστηκαν την χαρά συμπροσευχόμενοι με τον π. Παύλο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, απευθυνόμενος με πατρικές συμβουλές και νουθεσίες, προς τον νέοκαρέντα, ομίλισε περί της αξίας του Μοναχισμού, αναφερόμενος εκτενώς, στον αγώνα που πρέπει να καταβάλει συνεχώς ο μοναχός σε όλη του τη ζωή, ώστε αυτή να καταστεί αναμμένη λαμπάδα Αγάπης και Αρετής που θα ομολογεί «Ἰησοῦν Χριστόν, καί Τοῦτον Ἐσταυρωμένον».

Αύριο το πρωί, 1 του μηνός Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκοου, θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιώαννης θα προέβει και εις την Διάκονον Χειροτονία του νέου αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, μοναχού π. Παύλου, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών, εντός του οποίου υπάρχει Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Γοργοϋπηκοου, όπου και φυλάσσεται πιστό αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνος Της.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας