(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εις Διάκονον χειροτονία στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου - Λαγυνών

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης Γοργοϋπηκόου, ετίμησε με την δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολή Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Επίκεντρο των Εορτίων Λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου της κωμοπόλεως των Λαγυνών, εντός του οποίου υπάρχει Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Γοργοϋπηκοου, όπου και φυλάσσεται πιστό αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνος Της.

Την παραμονή της Εορτής μέσα σε κλίμα κατανύξεως τελέσθηκε, εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, o Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, στο τέλος του οποίου έλαβε χώρα η Μοναχική Κουρά του Κωνσταντίνου Μπούργκα, ο οποίος και έλαβε το μοναχικό όνομα Παύλος.  

Κατά την διάρκεια της Τελετής της Μοναχικής Κουράς παρέστησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ισαάκ Τσαπόγλου, ο Πνευματικός του νεοκαρέντος π. Ευλόγιος, Πατέρες της Ιεράς Μονής αλλά και από άλλες Μητροπόλεις καθώς και οι οικείοι και οι φίλοι του νέου μοναχού, οι οποίοι και μοιράστηκαν την χαρά συμπροσευχόμενοι με τον π. Παύλο. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, απευθυνόμενος με πατρικές συμβουλές και νουθεσίες, προς τον νέοκαρέντα, ομίλισε περί της αξίας του Μοναχισμού, αναφερόμενος εκτενώς, στον αγώνα που πρέπει να καταβάλει συνεχώς ο μοναχός σε όλη του τη ζωή, ώστε αυτή να καταστεί αναμμένη λαμπάδα Αγάπης και Αρετής που θα ομολογεί «Ἰησοῦν Χριστόν, καί Τοῦτον Ἐσταυρωμένον» και με το παράδειγμά του να φωτίζει τους πιστούς, για να βρίσκουν το δρόμο της σωτηρίας τους, σε μια περίοδο όπου όλες οι αξίες, ηθικές και κοινωνικές, διέρχονται σοβαρότατη κρίση.

Την κυριώνυμο ημέρα της Θεομητορικής εορτής της Παναγίας της Γοργοϋπηκοου τελέσθηκε προεξάρχοντος του του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέβει στην εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού Παύλου, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το παριστάμενο  Εκκλησίασμα το οποίο με θέρμη πολλή προσέτρεξε να ασπαστεί την εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκοου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης,  αναφέρθη εκτενώς στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου καθώς και στην Ιερά Μνήμη των επίσης σήμερα εορταζομένων Αγίων Ανανία του Αποστόλου και Ρωμανού του Μελωδού.

Απευθυνόμενος στον νεοχειροτονούμενο Υποδιάκονο π. Παύλο μεταξύ των άλλων τον προέτρεψε να μην αφήσει ποτέ τον εαυτό του να παρασυρθεί από την ματαιότητα του κόσμου και να μην ταυτίσει ποτέ την ύπαρξη του με επιθυμίες που φθείρουν την ψυχή και οδηγούν στην απώλεια της ενώ του  ευχήθηκε παράλληλα να έχει πλούσια την ευλογία του εν Τριάδι Θεού,μιμούμενός το παράδειγμα του Αποστόλου Παύλου και εμπνεόμενος από την ζωή των Αγίων. 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας