(Δελτίο Τύπου) Ετήσια Σύναξη των Υπευθύνων των ενοριακών Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Tο απόγευμα της Πέμπτης, 2 του μηνός Οκτωβρίου ε.έ. και με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου Κατηχητικού έτους πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Σύναξη των Υπευθύνων των ενοριακών Κατηχητικών Σχολείων  της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Η Σύναξη των Κατηχητών και των Κατηχητριών έλαβε χώρα σε μία ζεστή εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως στην κεντρική αίθουσα «ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής-Λαγκαδά. 

Απευθυνόμενος στην ομιλία του  προς τους κληρικούς και τους λαϊκούς Κατηχητάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης μίλησε με θερμά λόγια εκφράζοντας τις σκέψεις του και τις προτάσεις του προς τους εργάτες του Αμπελώνος του Κυρίου για την καλύτερη πορεία του έργου στο νεανικό τομέα, τονίζοντας την ανάγκη για υπεύθυνη  εργασία στον ευαίσθητο τομέα της νεότητας και επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην εποχή μας καθώς πολλά παιδιά ζούνε αποστασιοποιημένα από τον Θεό, την Εκκλησία και τη Λειτουργική της ζωή. Ανεφέρθη δε ιδιαιτέρως στην προσπάθεια αιρετικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων να προσελκύσουν τους νέους αλλά και στα καθημερινά προβλήματα που και τις διάφορες μορφές εξαρτήσεων όπως είναι τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και άλλα.

Η ενασχόλησή μας, όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιωάννης με το νεανικό έργο είναι χρέος μας πρώτιστο και ανάγκη της εποχής μας και αυτή τη φροντίδα μας προς τούς νέους την καθιστά επιτακτική και το γεγονός ότι τα παιδιά μας αναζητούν πρότυπα ζωής για να μπορέσουν να βαδίσουν ασφαλώς και να στεριώσουν σε βάσεις ακλόνητες τη ζωή τους.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  εξήγγειλε την ίδρυση Γραφείου Αντιαιρετικού Αγώνος καθώς και τη λειτουργία εκθέσεως σε κεντρικό σημείο της πόλεως του Λαγκαδά με κεντρικό θέμα το Ιερό Ευαγγέλιο και τη Βίβλο όπου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σπάνιες εκδόσεις και βιβλία της Αγίας Γραφής.

 Στη συνεχεία το λόγο πήρε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ο οποίος και ανεφέρθη στο θεσμό των Κατηχητών που θεωρούνται οι Ιερουργούντες του Ευαγγελίου τονίζοντας ότι με ζήλο ευγενή το έργο τους θα αποδώσει καρπούς.

Κατόπιν, το λόγο πήρε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Παρούτογλου, ο οποίος και ανεφέρθη εν συντομία στο ιστορικό της  δράσεως των Κατηχητικών Σχολείων της επαρχίας μας τονίζοντας ότι αν εμείς είμαστε οι καλοί σπορείς του Λόγου του Θεού, τότε θα μπορούμε να συνεχίσουμε και την παράδοση που ενώνει τον Χριστό με την Εκκλησία.

Επόμενος ομιλητής της πρώτης συνάξεως των Κατηχητών ήταν ο κ. Αριστείδης Ανδρεάδης ο οποίος έκανε μία γενική αναφορά στις αιρέσεις καθώς και στον τρόπο αντιμετωπίσεως των Ιεχωβάδων.

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Πουτούκης, ο οποίος μαζί με τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Βασιλείου είναι υπεύθυνοι του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και ειδικότερα του έργου της Κατηχήσεως. Ο π. Αμβρόσιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη για την αδιάκοπη μέριμνα που δείχνει για το έργο της Κατηχήσεως και της νεολαίας ευχόμενος προς όλους του Κατηχητές και τις Κατηχήτριες να δώσουν πολλή αγάπη για το έργο αυτό, ώστε να ωφεληθούν οι ψυχές των νέων ανθρώπων

Η Σύναξη έκλεισε με το ληκτικό χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου ο οποίος για ακόμη μία φορά τόνισε προς όλους ότι μόνο με πίστη και αγάπη προς τον Χριστό θα έχει αποτέλεσμα αληθινό το έργο της Κατηχήσεως το οποίο, όπως σημείωσε, είναι υπόθεση καρδιακή, γιατί πρέπει να βγαίνει μέσα από την καρδιά μας και να ποτίζει βαθειά μέσα στις καρδιές και τις ψυχές των παιδιών μας. Μετά το πέρας της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης επέδωσε προς όλους του Κατηχητές και τις Κατηχήτριες τα Διοριστήρια αυτών Γράμματα εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την αμέριστη και συνεχή στήριξή του στο θεάρεστο έργο που καλούνται να επιτελέσουν.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας