(Δελτίο Τύπου) Ιερατική Σύναξη του μηνός Οκτωβρίου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Η καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξη του μηνός Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 2ας του τρέχοντος μηνός εις την κεντρική αίθουσα του νεοεγκαινιασμένου, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, Επισκοπείο του Σοχού.

Πρώτος ομιλητής στης Ιερατικής Συνάξεως, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος και ανεφέρθη σε τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της επαρχία μας, κάνοντας παράλληλα εκτενή αναφορά  στην Αντιαιρετική Εβδομάδα που καθιερωθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς επίσης και στις επικείμενες εόρτιες εκδηλώσεως που διοργανώνει η Ιερά μας Μητρόπολη, προς τιμήν του συμπολιούχου της πόλεως μας, Αγίου Νέστωρος. 

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Zozoulac, Καθηγητής της Ιστορίας της Φιλοσοφίας και Πατρολογίας του Πανεπιστημίου «Κωνσταντίνος ο Φιλόσοφος» Νίτρας Σλοβακίας  ο οποίος και αναφέρθη με την σειρά του, εκτενώς στο Ιεραποστολικό Έργο που επιτέλεσαν στην ευρύτερη περιοχή των Σλαβικών λαών οι Θεσσαλονικείς  Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος καθώς επίσης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα, ιδιαιτέρως δε στο οξύτατο πρόβλημα της Ουνίας.

Τον κύκλο των ομιλιών της Συνάξεως έκλεισε ο Ελλογιμώτατος Επίκουρος Καθηγητής Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Τρύφων Τσομπάνης, ο οποίος και παρουσίασε τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ποιμαντικής Εκπαιδεύσεως τα οποία διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις, τα οποία και εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς για παροχή υψηλού επιπέδου επιμόρφωση στους κληρικούς και τα λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Ιερατικής Συνάξεως ακολούθησε Γεύμα που παρετέθη και κατόπιν επίσκεψη στους Νεόδμητους χώρους του Φιλοξενείου των Νέων που ευρίσκεται στην περιοχή του ιστορικού Σοχού.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας