(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών -Όσσης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασόντων των Επουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων, τελέσθηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως, το απόγευμα της Παρασκευής 7 του μηνός Νοεμβρίου 2014, εις τον πανηγυρίζον Ιστορικό Προσκυνηματικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συνχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, πλαισιωμένων υπό πλειάδος κληρικών της καθ’ημάς  Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ομίλισε επικαίρως αναφερόμενος στην τιμή και την ιδιαίτερη θέση που κατέχουν μέσα στην Αγία μας Εκκλησία, οι Αρχιστράτηγοι Μιχαήλ και Γαβριήλ καθώς και κάθε τάγμα Αγγελικών Δυνάμεων, υπογραμμίζοντας την συμπαρουσίαση τους με την δική μας παρουσία στον κόσμο.

 Τόνισε ιδιατέρως, ότι η σημερινή εορτή, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μία αναθεώρηση των σκέψεων μας και να βρούμε την σωστή πορεία της ζωής μας, μία πορεία που είναι και ο δρόμος προς την Σωτηρία της ψυχής μας, κάτι που επιθυμούν και χαίρονται όταν συμβαίνει όλα τα Τάγματα των Αγγελικών Δυνάμεων και ιδιαίτερος ο Φύλακας Άγγελος του καθενός μας.

Κατάληξε δε, λέγοντας ότι η είναι ημέρα χαράς γιατί ο Θεός μας δίνει την ευκαιρία να πλησιάσουμε και να αγαπήσουμε τους Αγγέλους και μέσο αυτού του γεγονότος να καταφέρουμε να έχουμε μία σωστή θέση απέναντι Του, απέναντι στον συνάνθρωπο μας, αλλά και απέναντι στο ίδιο μας τον εαυτό.

Αύριο, Σάββατο 8 του μηνός Νοεμβρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών θα τελεσθεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ενώ οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της ιδίας ημέρας με τον μεθεόρτιο εσπερινό και την Ακολουθία της Παρακλήσεως προς τους Παμμεγίστους Ταξιάρχες.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας