Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Νεκταρίου και Γεωργίου του Τροπαιοφόρου - Μονολόφου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Το απόγευμα του Σαββάτου  8 του μηνός Νοεμνβρίου τ.έ., ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργόυ και Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, της ενορίας του Μονολόφου.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το παριστάμενο ευσεβές Εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστησαν η Βουλευτής των Αν.Ελλ. κα. Σταυρούλα Ξουλίδου και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ομίλισε επικαίρος διά τον σήμερα τιμώμενο Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος και θεωρείται και ο προστάτης των Εκκλησιαστικών Σχολών, τονίζοντας ότι είναι το Πρόσωπο εκείνο που παρόλο τις αδικίες και τις συκοφαντίες που εδέχοντο από τους ανθρώπους, αυτός με τον Βίο και το έργο του, που ήταν έργο Μαρτυρίας Πίστεως Ιησού Χριστού, κατέστη ο Άγιος της υπομονής, της αγάπης, της ανεξικακίας, της φιλανθρωπίας και της διδασκαλίας, 

Καταλήγοντας την ομιλία του, αφού ανέλυσε εις το έπακρο την λέξη Άγιος και την σημασία που έχει μέσα στην Αγία μας Εκκλησία, υπογράμμισε το γεγονός ότι όταν κανείς πλησιάζει τον Θεό, ευεργετείται και αγιάζεται και ο ίδιος αλλά και ο πλησίον του.

Προς της απολύσεως του Αρχιερατικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, επίδωσε το οφίκκιο του Οικονόμου εις τον Ιερομόναχο π. Χριστόδουλο Αδάμο, Εφημέριο του Ιερού Ναού των Αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού Μονολόφου, στον Πρεσβύτερο π. Δημήτριο Μπρίσκο, Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Πετρωτού και στον Πρεσβύτερο π. Σταυρό Κυρσταυρίδη, Εφημέριο του Ιερού Ναού της Αναλήψεως του Σωτήρος Μεσσαίου, ευχόμενος προς όλους να συνεχίζουν αδιαλείπτως το πολυεύθυνο έργο που επιτελούν στις ενορίες τους, προς δόξα Θεού και το κοινό καλό των ανθρώπων της ενορίας τους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας