(Δελτίο Τύπου) Εσπερινός Εγκαινίων εις τoν Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής Νικομηδηνού

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την 22η του μηνός Νοεμβρίου ε.έ., ημέρα Παρασκευή, τελέσθηκε με κάθε επισημότητα ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Νικομηδηνού.

Προς της ενάρξεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό της ενορίας της Γερακαρούς, τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού χοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και παρουσία πλήθους πιστών και ενοριτών που προσήλθαν από πολλά μέρη της επαρχίας μας για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό γεγονός της επαρχίας μας.

Κατά την διάρκεια της ο ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά ανεφέρθη εκτενώς στην σπουδαιότητα του γεγονότος που έχει ο εγκαινιασμός ενός Ναού τονίζοντας ότι ο καθένας άνθρωπος είναι ένας Ναός όπου κατοικεί ο Ιησούς Χριστός γι΄ αυτό χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια και αγώνα από τον καθένα ώστε να καταφέρουμε να ζούμε συνεχώς, μέσα από τον εγκαινιασμό της ψυχής μας, το καινούργιο βίωμα της χάριτος και ευλογίας που μας παρέχει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Καταλήγοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προσκάλεσε όλο το πολυάριθμο πλήθος Πιστών που παρέστησαν στον Ιερό Ναό να είναι παρών στο αυριανό σπουδαίο γεγονός των Εγκαινίων το οποίο είναι μία στιγμή ιδιαιτέρας σημασίας όχι μόνο για την ενορία της Νικοπόλεως αλλά και της τοπικής μας Εκκλησίας.

Αύριο Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 θα τελεστεί το πρωί η Ακολουθία του Όρθρου, η Τελετή των Εγκαινίων και η Πρώτη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρόγραμμα το οποίο μπορείτε αν δείτε εδώ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας