(Δελτίο Τύπου) Επίσκεψη του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ιωάννου εις την 1η Ταξιαρχία Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την 1η  Ταξιαρχία Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών η οποία ευρίσκεται στο στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Γ. Κατσάνη» στη περιοχή της Ρεντίνης, επισκέφτηκε μέσα στα πλαίσια των ποιμαντικών ευθυνών και μερίμνης του, το πρωί της Παρασκευής 28 του τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχτηκε ο Υποδιοικητής της 1ης Ταξιαρχίας  Συνταγματάρχης Πεζικού Κυριακίδης Χαρ., και αφού ξεναγήθηκε στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της Ταξιαρχίας είχε την ευκαιρία να μιλήσει κατ΄ιδίαν τόσο με τους αξιωματικούς όσο και μετά στελέχη και τους οπλίτες που απαρτίζουν την μονάδα.

Απευθυνόμενος προς όλους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, μίλησε για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητος θίγοντας σύγχρονα προβλήματα και προβληματισμούς και εξήρε το πραγματικά σπουδαίο έργο που επιτελούν τονίζοντας ότι, σε μια δύσκολη εποχή που δοκιμάζονται οι αξίες και οι θεσμοί, πρέπει να επενδύσουμε σε διαχρονικές αρχές όπως, το ήθος, την εντιμότητα, την προσήλωση στο καθήκον και στην προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της ελευθερίας και της ασφάλειας της Πατρίδος μας, κυρίως όμως στην αγάπη προς το πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και του συνάνθρωπού μας εκμεταλλευόμενοι τα χαρίσματα που μας δόθηκαν ως δωρεές για το κοινό καλό.

Κλείνοντας την ομιλία του, μετέφερε προς όλους τους παρισταμένους Αξιωματικούς, τις ευχές της Αγίας μας Εκκλησίας αναφέροντας ότι η τοπική Εκκλησία είναι πάντοτε στην διάθεση τους ως συμπαραστάτης και αρωγός προς το επιτελούμενο έργο που τους εμπιστεύθηκε η Πατρίδα μας, ευχήθηκε ότι ο Θεός  της αγάπης και της ειρήνης να είναι συνεχώς δίπλα τους, χαρίζοντάς τους  δύναμη και επιτυχία δια το πολυεύθυνο έργο το οποίο επιτελούν  για το καλό της Πατρίδας και την ασφάλεια του Έθνους μας.

Ολοκληρώνοντας την ποιμαντική επίσκεψη του σε μία από τις ιστορικότερες και νευραγλικές Στρατιωτικές Μονάδες της Πατρίδος μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης διένειμε προς όλους από μία Καινή Διαθήκη η οποία είναι έκδοση και προσφορά της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας