(Δελτίου Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγ. Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την Τρίτη 02 Δεκεμβρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία ορίσθηκε να εορτάζεται η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου της ενορίας του Ηρακλείου.

Την Θεία Μυσταγωγία παρακολούθησαν με υποδειγματική τάξη παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως της Τοπικής Κοινότητος, καθώς και αρκετός κόσμος, ο οποίος προσήλθε με κατάνυξη για να τιμήσει την μνήμη και την εορτή του Οσίου, στην πρώτη επέτειο από την Επίσημο Αγιοκατάταξη του, εις τας Πατριαρχικάς Δέλτοις.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, την οποία την πραγματοποίησε διαλεγόμενος με τα παιδιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στην μορφή του Οσίου Πορφυρίου, τονίζοντας μεταξύ των άλλων την αγάπη που έτρεφε προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο, υπογράμμισε ότι ήταν ο Άγιος της Αγάπης και Αλήθειας, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά και στο διορατικό χάρισμα που του δώρισε ο Κύριος.

 Το μέλλον μας είναι στον Παράδεισο, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, αλλά για να το επιτύχουμε πρέπει να καταφέρουμε στην ζωή μας να έχουμε Αγάπη και Ταπεινότητα, ώστε να επιτύχουμε να γίνουμε άνθρωποι του Θεού και κάτοικοι Παραδείσου.

 Εκφράζοντας την χαρά του για την παρουσία των παιδιών μέσα στο Εκκλησιάσμα, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε συντόμος στην έννοια της λέξεως Άγιος και Άγιο, τονίζοντας ότι ο άνθρωπος πρέπει να μένει συνεχώς κοντά στον Θεό, να αγαπάει τον Χριστό με όλη του την δύναμη της καρδιά τους και να πράττει συνεχώς το Θέλημα Του, όπως έπραττε και ο σήμερα τιμώμενος Όσιος Πορφύριος.

Προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης καθαγίασε με το Άγιο Μύρο την νέα εικόνα του Οσίου Πορφυρίου που φιλοτεχνήθηκε προσφάτως, ενώ εξέφρασε και την ευχή του, ώστε του χρόνου η λαμπρά αυτή πανήγυρι να τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Οσίου, ο οποίος και ανοικοδομείτε στην επαρχία του Λαγκαδά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ηρακλείου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας