(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Το απόγευμα της Τετάρτης 3 του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ιωάννου του Δαμασκηνού και του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, της ενορίας της Ασσήρου.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το παριστάμενο ευσεβές Εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστησαν εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ομίλησε επικαίρως διά τον Βίο και την προσωπικότητα των σήμερα τιμωμένων Αγίων, τονίζοντας πως αυτό που αποτελεί χαρακτηριστικό ιδίωμα στην ζωή και των τριών Αγίων είναι πως τίμησαν με την ζωή τους την πίστη στον Ιησού Χριστό και παρέμειναν αμετακίνητοι στο μεγάλο κεφάλαιο της πίστεως με απόλυτη αυταπάρνηση και με απόφαση κάθε ματαίου φρονήματος του κόσμου τούτου.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης ανέφερε πως η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι η Εκκλησία της μαρτυρίας και των μαρτυρίων, αυτή είναι η πίστη μας είναι το αίμα του Κυρίου και το αίμα των μαρτύρων, αυτή είναι η διδασκαλία, είναι η διδασκαλία της αγάπης προς τον Θεό και προς τον άνθρωπο. 

Γι΄ αυτό και οι μάρτυρες έκλειναν την κεφαλίν όπως η αγία Βαρβάρα και αδιαμαρτυρήτος δέχονται το μαρτύριο και δέχονται αυτή ακριβώς την επιβεβαιωτική πράξη του γνήσιου περιεχομένου της πίστεως και της αγάπης προς τον Κύριο.

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Μητροπολίτης μας κ. Ιωάννης, υπογράμμισε πως η σημερινή ημέρα μας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσουμε πως ο Ιησούς Χριστός είναι εχθές και σήμερα ο Αυτός. Ας τιμήσουμε τους Αγίους οι οποίοι είναι παρόν στην ζωή μας και ας τους ευχαριστήσουμε γιατί μας προστατεύουν με τις προσευχές και τα θαύματα τους.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 4 Δεκεμβρίου ε.έ., θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στην περιοχή της Ασσήρου.