(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου - Λαγυνών

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, επί τῇ εορτῇ του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων Λυκίας, του Θαυματουργού.

Του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισούμενος εκ του Πρωτοσυγγέλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου Σπουργίτη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αναστασίου Παρούτογλου καθώς και πολλών Ιερέων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, προς τους Πιστούς οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τον λαοφιλή και πολυαγαπημένο προστάτη της κωμοπόλεως των Λαγυνών, καθώς και να ασπασθούν την Θαυματουργό Εικόνα και το Σεπτό Λείψανό του Αγίου Νικολάου που ετέθη σε προσκύνηση, αναφέρθηκε εκτενώς στον Βίο του Αγίου Νικολάου αναλύοντας επακριβώς το Τροπάριο του,  και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι  υπήρξε Άνθρωπος του Θεού, πρότυπο Ποιμένος και Ιεράρχου, ο οποίος στήριζε συνεχώς το ποίμνιο του με έργα και όχι με λόγια,  είχε καίρια και αποφασιστική συμβολή κατά την διάρκεια της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου που πραγματοποιήθηκε το 325 μ.Χ στη Νίκαια της Βιθυνίας, καταπολεμώντας τις διδασκαλίες του Αρείου, και εξαιτίας αυτής της Αγιότητος του Βίου του αξιώθηκε της Θεοφανίας κατά την περίοδο της φυλακίσεως του.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο κυριόνυμο ημέρα της εορτής, με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιωάννου, κατά την διάρκεια της οποίας θα τελεσθεί και Χειροτονία νέου Διακόνου, ενώ εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η Ιερά Λειτάνευσις της Θαυματουργού Εικόνος και του Σεπτού και Χαριτοβρύτου Λειψάνου του Αγίου Νικολάου εις τους κεντρικούς δρόμους των Λαγυνών.