(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου - Σοχού

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την Κυριακή 7 του μηνός Δεκεμβρίου τ.έ., ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει την Ιερά Μνήμη του Αγίου Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και Προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον ιστορικό και παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της κωμοπόλεως του Σοχού.

Τον Θείο Λόγο προς το παριστάμενο ευσεβές Εκκλησίασμα, κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά π. Αμβρόσιος Πουτούκης, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στα νοήματα της σημερινής ακουσθήσας Ευαγγελικής Περικοπής, η οποία μας ομιλεί για την ευσεβή συγ¬κύ¬πτου-σα γυναίκα, που βί¬ω¬νε το δι¬κό της μαρ¬τύ¬ριο με την αρρώστια που την ταλαιπωρούσε, αλλά παρά ταύτα πήγαινε στον Ναό για να ακούσει τον Λόγο του Θεού. 

Τόνισε ιδιαιτέρως το γεγονός της υπομονής της γυναικός υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να είμαστε κολλημένοι στα υλικά και επίγεια αγαθά αλλά στόχος πρέπει να είναι η σωτηρία και η ένωση με τον Θεό, ενώ παράλληλα κάνοντας μία αναφορά στον βίο του σήμερα τιμωμένου Αγίου Αμβρόσιου, επεσήμανε ότι πρότυπα όλων μας πρέπει να είναι οι λόγοι και το έργο του κάθε Αγίου, οι οποίοι και κατάφεραν μέσα από την άσκηση και την υπομονή να υψωθούν και να ενωθούν με τον Θεό.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατους Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αφού ευχήθηκε επί τη ονομαστική του εορτή τα Χρόνια Πολλά εις τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Αμβρόσιο Πουτούκη, υπογράμμισε ότι περίοδος αυτή της Αγίας Τεσσαρακοστής,  είναι μία περίοδος σκέψης και περισυλλογής για την πορεία της ζωής του καθενός μας. 

Η Εκκλησία δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο για την Σωτηρία και την ένωση του ανθρώπου με τον Θεό, στην δική μας βούληση εξαρτάται αν θα τα καταφέρουμε να το επιτύχουμε.

Η Εκκλησία του Χριστού πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι είναι Εκκλησία Προσευχόμενη και μέσο της συνεχούς προσευχής θα μπορέσουμε να καταφέρουμε να επικοινωνούμε  όλοι με τον Θεό, έχοντας ακλόνητο Πίστη ώστε να στεκόμαστε στα πόδια μας και να πορευόμαστε με σταθερά βήματα, ενώ παράλληλα θα πρέπει και να νεκρώσουμε κάθε τι που μας οδηγεί στον θάνατο μέσο της αμαρτίας και να οδηγηθούμε όλοι στον ασφαλή δρόμο που χάραξε και μας προσκαλεί συνεχώς να βαδίσουμε πάντοτε και όλους ο Κύριος, στον δρόμο της άληκτου ζωής αρκεί βεβαίως να έχουμε, διάθεση αποδοχής του Μηνύματός Του και του Λόγου Του.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εδέχθη τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της περιοχής, εις το Επισκοπείο του Σοχού και αφού συνομίλησε μαζί τους, στο τέλος με πολλή χαρά αντάλλαξε ευχές και άκουσε επίκαιρα τραγούδια της περιόδου αυτής που διανύουμε.