(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγ. Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Το απόγευμα της 11ης του μηνός Δεκεμβίου ε.έ., τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος, εις το φερώνυμο Ιερό Περεκκλήσιο του Αγίου Σπυρίδωνος που βρίσκεται εντός του Επισκοπείου, χοροσταντούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιωάννης, υπογράμμισε πως ο Άγιος Σπυρίδων από την υμνογραφία της Αγία μας Εκκλησίας χαρακτηρίζεται ως ο Άγιος της απλότητας. Ο Άγιος δηλαδή που μέσα στο ψυχικό του κόσμο είχε κατορθώσει να αποβάλλει κάθε τι που αποτελούσε σύνθετο σύμπλεγμα, τόσο στην σκέψη όσο και στην συμπεριφορά.

Ήταν άνθρωπος αφοσιωμένος εις τον Θεό, εις το έργο της ποιμαντικής διακονίας της Εκκλησίας, άνθρωπος αφοσιωμένος στο έργο της φιλανθρωπίας, στο έργο της αγάπης αλλά και άνθρωπος αφοσιωμένος στο μεγάλο κεφάλαιο της πίστεως.

Ο Άγιος Σπυρίδων μας δίνει την ευκαιρία να καταλάβουμε πως μέσα σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε υπάρχουν από την μια πλευρά τα προβλήματα, οι πειρασμοί και οι δυσκολίες από την άλλη όμως πλευρά είναι ανοιχτός ο ουρανός και η προσευχή μας είναι εκείνη που μπορεί να ελκύσει το έλεος του Θεού στη ζωής μας.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο Άγιος Σπυρίδων είχε την προϋπόθεση της καθαρότητας και της Αγιότητας, γι΄ αυτό και ζούσε στο μεγαλείο της Παρουσίας του Θεού, ενώ εμείς ζούμε δυστυχώς μέσα στην σκιά των ποικίλων νεφελωδών καταστάσεων που δημιουργεί η ευπερίστατος αμαρτία.

Προέτρεψε δε όλους τους πιστούς να αγαπήσουν την λειτουργική ζωή, να αγαπήσουν και να πλησιάσουν τον Κύριο, να είναι προσευχόμενοι και προσετούντες του ελέους Του και να είναι οι διακονούντες το θέλημα του Θεού, μέσα από την αγάπη και μέσα από το έλεος που πρέπει να δείχνουν προς όλους και ιδιαίτερα προς το δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο μας.

Τέλος έκανε λόγο για τον μεγάλο αυτό Άγιο Σπυρίδων που μας δίνει την δυνατότητα και σήμερα που περνούμε δυσκολίες να έχουμε ελπίδα στην πρόνοια του Θεού, ελπίδα στην αγάπη του Θεού και να μην αφήνουμε την ψυχή μας να κλυδωνίζεται από την απιστία.

Να έχουμε δε πάντοτε υπόψη μας πως αν μιμούμαστε το παράδειγμα του Αγίου, αν δηλαδή είμαστε προσευχόμενοι με πίστη εις τον Θεό ακλόνητο και σταθερά, με αγάπη προς τον Θεό εκδηλωμένη δια των έργων της αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας και εν μετανοία βιώντες, τότε το έλεος του Κυρίου θα έρθει εις την ζωή μας και θα ζούμε μέσα σε αυτήν την ευλογημένη χαρά.

Ευχήθηκε δε από καρδίας πλουσία την χάρη του Μεγάλου Αγίου πατρός και εις τα αιτήματα όλων ο Άγιος να είναι ικέτης προς τον Κύριο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Αρχιερατικό Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει πέντε ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής - Λαγκαδά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας