(Δελτίο Τύπου) Αγιασμός επί τη ενάρξη του νέου κύκλου μεταπτυχιακών μαθημάτων που αφορούν τις Νευροεπιστήμες και τις λοιπές παθήσεις του εγκεφάλου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Τελέσθηκε το πρωί της 15ης του μηνός Δεκεμβρίου 2014, εις την αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο Αγιασμός επί τη ενάρξη του νέου κύκλου μεταπτυχιακών μαθημάτων που αφορούν τις Νευροεπιστήμες και τις λοιπές παθήσεις του εγκεφάλου.

Ο Αγιασμός τελέσθηκε στον χώρο όπου στεγάζεται και η μόνιμη έκθεση Παλαιτύπων Βιβλίων της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Διευθυντού του Ινστιτούτου διά την νόσον του Alzheimer, λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του γήρατός, της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Ομότιμου Καθηγητού Νευρολογίας κ. Σταύρου Μπαλογιάννη και της Καθηγήτριας Νευρολογίας κα. Βασιλικής Κώνστας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ευχήθηκε προς τους συμμετέχοντες να έχουν μία γόνιμη, καλή και παραγωγική παρακολούθηση των μαθημάτων τους και ταυτόχρονα τις γνώσεις και εμπειρίες που θα αποκομίσουν μετά την λήξη αυτής της Ακαδημαϊκής χρονιάς να μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν προς το κοινό καλό και στην βοήθεια κάθε ανθρώπου ή εμπερίστατου αδελφού μας.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης και πλάνων των μεταπτυχιακών μαθημάτων, ο Καθηγητής κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, αναφέρθηκε στους στόχους οι οποίοι εφέτος θα προσανατολίζονται στην διεξοδική μελέτη  και ανάλυση των τριών νοσημάτων των εκφυλιστικών παθήσεων που εκφράζεται, α) με την μορφή της άνοιας (πάθηση του Alzheimer, β) με την μορφή της απομυελινώσεως (σκλήρηνση κατά πλάκας), και γ) με την των νοσημάτων του κινητού νευρόνος (νόσος του Charrot).

Σκοπός όλων των παραπάνω είναι η προσέγγιση αυτών των νοσημάτων από το επίπεδο της κυτταρικής μεμβράνης και των οργανιδίων, ως το επίπεδο της θεραπευτικής αντιμετωπίσεως τους μέσα από νέες μεθόδους.

Καταλήγοντας την σύντομο χαιρετισμό του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμη μία φορά, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδφά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, για το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον καθώς και αγάπη που επιδεικνύει για το ίδρυμα και την εύρυθμη λειτουργία του,  ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι τα μεταπτυχιακά μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 15:00μ.μ., στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου διά την νόσον του Alzheimer, λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του γήρατός το οποίο  λειτουργεί και εδρεύει στην περιοχή του Ηρακλείου-Λαγκαδά και πιο συγκεκριμένα εντός του Προσκυνήματος της Παναγίας της Περπατούσσης.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας