(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου - Ηρακλείου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Με κάθε επισημότητα και συμφώνος με την Εκκλησιαστική Τάξη των Εγκαινίων τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Ιανουαρίου 2015, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, ο οποίος και ευρίσκεται στην περιοχή του Ηρακλείου Λαγκαδά.

Προ της ενάρξεως της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέφερε στο υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας, παρουσία πολλών κληρικών και πλήθους πιστών και ενοριτών της περιοχής, οι οποίοι και προσήλθαν από πολλά μέρη, για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό γεγονός της Μητροπόλεως και της Επαρχίας μας.

Κατά την διάρκεια της ο ομιλίας του, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφερθεί εκτενώς στην σπουδαιότητα του γεγονότος που έχει ο εγκαινιασμός ενός Ναού καθώς επίσης και στους σήμερα τιμωμένους μεγάλους Αγίους Αθανάσιο και Κύριλλο, ιδαιτέρως δε στον πρώτο οποίος είναι και ο προστάτης της περιοχής, που με τη δράση και το έργο του είχε συμβάλει τα μέγιστα για την καταπολέμηση της αιρέσεως του Αρείου, στην Ά Οικουμενική Σύνοδο, η οποία και συνεκλήθη το 325 μ.Χ. στην Νίκαια της Βιθυνίας από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Α΄.

Καταλήγοντας την ομιλία του, προσκάλεσε όλο το Εκκλησίασμα και όχι μόνο, να είναι παρών και στην αυριανή Τελετή των Εγκαινίων και εν συνεχεία στην πρώτη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ώστε δράττοντας αυτή την ευκαιρία, της μεγάλης πνευματικής εμπειρίας που θα βιώσουμε στην καρδιά μας, μέσο της ανακαινιστικής Χάρητος των Ιερών Εγκαινίων, να αρχίσουμε όλοι μία εσωτερική ανακαίνιση, με σκοπό και στόχο να γίνουμε σωστότεροι, αγιότεροι και κυρίως να γίνουμε άνθρωποι του Θεού μένοντας κοντά Του, και ταυτόχρονα να γίνουμε ωφέλιμοι για τον εαυτό μας, αλλά και για την κοινωνία που ζούμε και κινούμεθα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας