(Δελτίο Τύπου) Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Κύκλου Μελέτης της Αγίας Γραφής

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Το απόγευμα της Δεύτερας 26 του μηνός Ιανουαρίου ε.έ., πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, στην αίθουσα «Κιβωτός Σωτηρίας» του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Κύκλου Μελέτης της Αγίας Γραφής των Κυριών του Λαγκαδά.

Στην αρχή της ομιλίας του προς τους παρισταμένους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στη συνάντηση του Κυρίου με τον Λουκά και τον Κλεόπα πορευομένοι προς Εμμαούς. Υπογράμμισε δε πως επί δεκαπέντε χιλιόμετρα βάδιζε μαζί τους και δεν  Τον αναγνώριζαν, ενώ εμείς σήμερα θέλουμε να Τον καταλάβουμε χωρίς να συμβαδίσουμε ούτε ένα μέτρο μαζί Του.

Εν συνεχεία τόνισε πως όπως οι μαθητές μετά από τόσες ώρες πορείας με τον Ιησού Χριστό κατάφεραν να Τον αναγνωρίσουν κατά την κλάση του άρτου, έτσι κι εμείς, παρόλο που ακούμε και βλέπουμε πολλά, ένα είναι το σημείο εκείνο κατά το οποίο ανοίγουν οι οφθαλμοί μας και αυτό δεν είναι άλλο από το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, οπού εκεί συντελείται η τελεία γνώση, η τελεία αποκάλυψη και η τελεία φανέρωση. 

Κλείνοντας ευχήθηκε προς όλους το καινούργιο έτος να είναι ευλογημένο από το Θεό για όλους μας και για την δοκιμαζομένη μας πατρίδα μας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας