(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών εις τον Ι.Μ. ναό Αγ. Παρασκευής - Λαγκαδά

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Επ’ ευκαιρία της εορτής των Μεγάλων Οικουμενικών Διδασκάλων και Ιεραρχών της Εκκλησίας μας, των Προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων και της Ελληνικής Παιδείας, των εν Αγίοις Πατέρων ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, η Βράβευσις και η Επίδοση Τιμητικών Επαίνων, στους Αριστούχους Μαθητές,  κατά το απελθόν σχολικόν έτος 2013-2014 της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως της επαρχίας του Λαγκαδά.

Στον γεμάτο από μαθητές και μαθήτριες Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ανεγνώσθη κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος διά την εορτήν των Τριών Ιεραρχών, ενώ παρέστησαν μεταξύ των άλλων και  ο Δήμαρχός Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβούλιου, και πλήθος Πιστών.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αφού συνεχάρη όλους τους Αριστεύσαντες δια την επίδοσή τους, ευχόμενος προς όλους υγεία, πρόοδο και πλούσιο τον από Θεού φωτισμό, προκειμένου η ζωή τους να είναι κοντά στην Εκκλησία και να συνεχίζουν την προσπάθειά τους, παραμένοντας παράλληλα και  άριστοι σε όλους τους τομείς στην ζωή τους, αναφέρθηκε στους σήμερα μεγάλους τιμώμενους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας της Τρισηλίου Θεότητος, οι οποίοι με την ζωή και το έργο τους ετίμησαν την Ελληνική Παιδεία και τα Ελληνικά Γράμματα, ετίμησαν τον Χριστόν και την Πίστη μας, ενώ προέτρεψε όλα τους παρισταμένους και ιδιαιτέρως τα παιδιά να γίνουν μιμητές του φωτεινού παραδείγματος των Τριών Ιεραρχών.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την Τελετή της Βραβεύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, εδέχθη τους Αριστεύσαντες Μαθητές και τις Μαθήτριες καθώς επίσης και τους εκπαιδευτικούς, εις την Αίθουσα του Θρόνους της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους, ακούγοντας με σεβασμό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις σκέψεις και τις απόψεις που απασχολούν  «το μέλλον αυτού του τόπου και της Πατρίδος» συζητώντας διεξοδικά μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε. 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας