(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατικό Συλλείτουργο εις τον Ι.Ν. Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου - Θεσσαλονίκης

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την Γ΄ Κυριακή από του Πάσχα, 26 του μηνός Απριλίου 2015, μνήμη των αγίων Μυροφόρων γυναικών και πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων, τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε το 40/θήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. π. Κυπριανού Γλαρούδη, Ιερατικού Προϊσταμένου του Ναού και Γραμματέως των Συνοδικών Δικαστηρίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, παρέστησαν ως εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,  οι Πανοσϊολογιώτατοι  Αρχιμανδρίτες π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος Α΄ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και π. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης από το Γραφείο Επικυρώσεων, πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι κατά σάρκα συγγενείς του μακαριστού, πλήθος κόσμου και πολλά πνευματικά παιδιά και φίλοι του αοιδίμου π. Κυπριανού.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, με το μεστό και γεμάτο νοήματα θεολογικό λόγο του, ομίλησε επικαίρος αναφερόμενος στην σημερινή εορτή καθώς επίσης και για το πρόσωπο και το έργο του εκλιπόντος.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο, για την πρόσκληση να παραστεί στις σημερινές Ιερές Ακολουθίες, αναφέρθηκε και αυτός στο πρόσωπο του π. Κυπριανού, του οποίου υπήρξε ο πνευματικός πατέρας και που  ήταν ένας από τα πρώτα δυναμικά στελέχη του Ιερού Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, όταν ακόμη ήταν προϊστάμενος του Ιερού Ναού στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί τέλος και στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης επί τη συμπληρώσει 11 ετών από την ημέρα της εκλογής του ως Ποιμενάρχης της Θεοσώστου επαρχίας των Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο το απόγευμα 25 Απριλίου 2015, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ετέλεσε μέσα σε κλίμα συγκινήσεως Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του Αρχιμ. Κυπριανού Γλαρούδη, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Λαγκαδά, ενώ παράλληλα, παρέστησαν επίσης οι κατά σάρκα συγγενείς του, πολλοί φίλοι και πνευματικά παιδιά του αοιδίμου Ιερομονάχου  Κυπριανού Γλαρούδη.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας