Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της ανακομιδής των Ι. Λειψάνων του Αγ. Αθανασίου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Το απόγευμα της 1ης Μαΐου ε.έ., τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της  ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας και της αποδόσεως της εορτής Μυροφόρων Γυναικών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον παλαιό και ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου της περιοχής Καβαλλαρίου.

Προ της ενάρξεως του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος εκόμισε το Σεπτό και χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου νεοφανούς μάρτυρος Ραφαήλ, ενώ κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, της Τοπικής Κοινότητος, της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως με το Ιερό Σύμβολο της Πατρίδος μας ανά χείρας καθώς και εκπρόσωποι των Πολιτιστικών και Λαογραφικών Συλλόγων της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, αναφέρθηκε στο πρόσωπο και το έργο του σήμερα τιμωμένου Αγίου και στην σημασία που έχει η ψυχή και το σώμα του κάθε ανθρώπου δίδοντας απαντήσεις σε όλους εκείνους που αμφισβητούν την σημασία τους.
Εν συνεχεία και συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις του Σεπτού Λειψάνου και της Θαυματουργής Εικόνος του Αγίου Αθανασίου που φυλάσσετε στην ενορία του Καβαλλαρίου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας