(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου - Αναλήψεως

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Το απόγευμα της Πέμπτης 07 Μαΐου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της ευρύτερης περιοχής της Μητροπόλεως, χοροστάτησε του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, ο οποίος τελέσθηκε επί τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, εις το πανηγυρίζον φερώνυμο Ιερό Ναό της κοινότητος της Αναλήψεως Λαγκαδά.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος εκόμισε το Σεπτό και Χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, το οποίο και φυλάσσετε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, προς αγιασμό και πνευματική ωφέλεια των ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν από πολλά μέρη της επαρχίας για να παραστούν στην Ιερά αυτή Πανήγυρη.

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτάνευσις της παλαιάς Εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, η οποία και μεταφερθεί από τις αλησμόνητες πατρίδες και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης, συνοδεία του Βουλευτού της Ν.Δ. κ. Σάββα Αναστασιάδη, εκπροσώπων της Δήμου Λαγκαδά και της Τοπικής Κοινότητος, της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, αντιπροσωπειών των Σχολείων και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, καθώς και των ευλαβών πιστών.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου καθώς επίσης και στο μεγάλο κεφάλαιο της αγάπης τονίζοντας ότι ο άνθρωπος που κατορθώνει να είναι σταθερός στο βίωμα της αγάπης, ξεπερνώντας τον εγωισμό, την αδυναμία, τα πάθη, το μίσος, τον φθόνο και μένει σταθερά κοντά στον Θεό, αυτός αξιώνεται να δεχθεί μέσα του τον Αληθινό Κύριο.

Ο Θεός έγινε άνθρωπος για να μπορούμε όλοι εμείς σήμερα να πορευθούμε την αντίστροφο πορεία Του, και να καταφέρουμε να ανέλθουμε στου Ουρανούς, γενόμενοι θεούμενοι άνθρωποι, κερδίζοντας αυτό το οποίο και ανήκει στην υπόσταση μας και που είναι η Θέοση, ο Αγιασμός και η Σωτηρία.

Η αγάπη είναι το τεκμήριο εκείνο της γνησιότητος μας και είναι αυτή που επιβεβαιώνει το κατά πόσο είμαστε αρκετοί απέναντι στο Θεό. Στο πρόσωπο του αδελφού μας, όπως μας λέει και ο Άγιος Ιωάννης, οικοδομείται η αληθινή σχέση με τον Θεό, διότι και ο άνθρωπος που είναι απέναντι μας είναι εικόνα του Θεού και εκφράζει την παρουσία Του Κύριου ημών Ιησού Χριστού, ο οποίος είναι ο τέλειος Θεός και ο τέλειος άνθρωπος.

Πρέπει να ζούμε μαζί με τον Θεό και να ζούμε στο φώς της δικής Του παρουσίας στην ζωή μας. Πρέπει να διαλέξουμε την αγάπη σαν τρόπο ζωής και ως κριτήριο της σκέψεως και των αποφάσεων μας και μέσα από αυτήν, στην καθημερινότητα της ανοδικής μας πορείας θα μπορούμε να φωνάζουμε την μεγάλη ομολογία της Αγίας μας Εκκλησίας εδώ και 2000 χρόνια το Χριστός Ανέστη.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας