(Δελτίο Τύπου) Λαμπρή πανύγηρις της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους

Photo Gallery

Με ευλάβεια και αγιορείτικη κατάνυξη εορτάστηκε πανηγυρικά την Τρίτη της Διακαινίσιμου εβδομάδος (26 Απριλίου), η  «ανάμνησις της θαυμαστής ελεύσεως εις το Άγιον Όρος της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Πορταϊτίσσης» στην Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.

 

 

Στην λαμπρή πανύγηρι της Τρίτης ημέρας του Πάσχα, προεξήρχε, ως επίσημος προσκεκλημένος της Ιεράς Μονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος μετά την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον ναό του Καθίσματος παρουσία της θαυματουργού εικόνος της Πορταϊτίσσης, συνόδευσε την Ιερά Λιτανεία μέχρι το Καθολικό της Μονής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ναός του Καθίσματος είναι η ο μόνος ναός εκτός του περιβόλου της Ιεράς Μονής των Ιβήρων, στον οποίο τελείται η Θεία Λειτουργία με την παρουσία της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Πορταϊτίσσης.

 

 

Ο Ηγούμενος και οι Πατέρες της Μονής επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη ο οποίος και συνδέεται πνευματικά με την Ιερά Μονή των Ιβήρων και ιδιαιτέρως με το Κάθισμα της Παναγίας. Στο Κάθισμα αυτό επί έτη πολλά φιλοξενούταν ο μακαριστός γέροντάς του Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Β΄, ο οποίος και εκοιμήθη στον ιερό τούτο τόπο.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο επί σειρά ετών υποδεχόμενος την θαυματουργό εικόνα ως γέροντας του Καθίσματος, για πρώτη φορά την υποδέχθηκε ως Αρχιερεύς και Προεστώς της πανυγήρεως.

 

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επισκέφθηκε ως προσκυνητής την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα, την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και το ιστορικό κελί των Ιωσαφαίων στις Καρυές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας