(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ι.Ν. Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου - Περιβολακίου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Την Ε΄ Κυριακή από του Πάσχα, 10 του μηνός Μαίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, κατά την διάρκεια της οποίας προέβει και εις την Διάκονον Χειροτονία, του εξ Ρωσσίας καταγομένου και φοιτητού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Andrey Guskov, ο οποίος και προστίθεται στον έγγαμο Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως Λαγκαδά, ως άμισθος κληρικός.

Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέσθει στον περικαλλή Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Περιβολακίου, παρέστησαν η Βουλευτής των Αν.Ελλ. κα. Σταυρούλα Ξουλίδου, εκπρόσωποι του Δήμου Λαγκαδά, της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και του Στρατού Ξηράς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος κ. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, πλήθος πιστών και ενοριτών, μεταξύ αυτών πολλοί προσκυνητές εξ Ρωσίας και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής που προσήλθαν να παραστούν συμπροσευχόμενοι στην χαρά του π. Ανδρέα, ενώ  τους προβλεπόμενους ύμνους και τροπάρια απέδωσε κατά θαυμαστό τρόπο η χορωδία του Ακαδημαϊκού - Μουσικού Συνδέσμου Θεσσαλονικέων, υπό την άριστη καθοδήγηση του χοράρχου αυτής κ. Σάββα Βρεττού.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στα νοήματα της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, η οποία και μας ομιλεί για την συνάντηση του Κυρίου με την Σαμαρείτιδα γυναίκα και τις μεγάλες αλήθειες που ακούγονται κατά την διάρκεια αυτής ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και εκτενώς στο πρόσωπο των δύο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Απευθυνόμενος με πατρικούς λόγους προς τον νεοχειροτονούμενο π. Ανδρέα, που αποτελεί ακόμη ένα καρπό του μεγαλειώδους έργου που επιτέλεσαν οι Θεσσαλονικείς Άγιοι, οι οποίοι διδάξανε την Ορθόδοξη Πίστη και δημιούργησαν πολιτισμό στις σλαβικές χώρες, του επεσήμανε το γεγονός ότι καλείται να υπηρετήσει «εν πνεύματι και αληθεία», τον Αναστάντα Κύριο, να ομολογεί συνεχώς την ανάσταση Του, και να διατρανώνει παντού και σε όλα τα έθνη ότι Ιησούς Χριστός χθές και σήμερον ο Αυτός και εις τους αιώνας.

 Θα πρέπει να δείχνει με το παράδειγμά του συνεχώς τον δρόμο που οδηγεί στην σωτηρία, ανακαλώντας στην ομαλή πορεία αυτούς που εκτρέπουν της σωστής οδού και οδηγούνται προς την καταστροφή, μεταφέροντας τους το μήνυμα της χαράς, της ελπίδος και της Αναστάσεως, διότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεδιψάσει με τίποτα από τα επίγεια αγαθά. Εκείνο που ξεδιψά τον άνθρωπο και του δίνει την εσωτερική πληρότητα και ικανοποίηση είναι «το ύδωρ το ζων», είναι ο Ιησούς Χριστός που όταν έρθει στην ζωή μας, την αλλάζει και την μεταμορφώνει κάνοντας την αληθινή και φωτεινή γεμάτη χαρά και ελπίδα. 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας