(Δελτίο Τύπου) Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη των Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Με την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού επί τη εορτή των Αγίων μεγάλων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, συνεχίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, προς τιμήν των δύο Θεσσαλονικέων Αγίων.

Η Ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε μέσα σε κλίμα λαμπρότητος και αναστάσιμης χαράς, εις τον περικαλλή Ιερό Ναό που είναι προς τιμή τους αφιερωμένος εις την περιοχή του Περιβολακίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος πλαισιωνόταν από πολλούς κληρικούς της καθ΄ημάς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο και το  πολυσχιδές έργο που επιτέλεσαν οι σήμερα τιμώμενοι Άγιοι, οι οποίοι ζούσαν αληθινά την Ορθόδοξη λειτουργική παράδοση και τιμούσαν ιστορία της Πίστεως μας.

 Τόνισε ότι την πνευματική ζωή που κατάφεραν να μεταλαμπαδεύσουν οι Άγιοι, μεταφέροντας το Φως του Χριστού και την αλήθεια του πολιτισμού, το κατάφεραν επειδή η Πίστη τους είχε στην καρδιά τους ριζωμένη  σταθερά, ακλόνητα και αμετάβλητα ερείσματα και εμπειρίες που συνδέονται με την Αλήθεια του Κυρίου που μπορεί και ξεπερνάει τα πάντα και όχι με υποκατάστατα σκοπιμοτήτων που αφορούν τις επιφανειακές επιδιώξεις προς τις ανθρώπινες επιδιώξεις.

Μόνο όταν έχουμε Πίστη αληθινή στην ζωή μας στον ένα και Αληθινό Θεό, τότε θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα τα δικά μας αλλά και της κοινωνίας. 

Τιμώντας τους Αγίους, ανοίγουμε μία πόρτα από την οποία μπορούμε να θαυμάσουμε το κάλλος και την ωραιότητα της πνευματικής ακτινοβολίας αυτών των δύο Αγίων, που είναι συμπατριώτες μας και πέρασαν από το τόπο μας τιμώντας με το έργο τους και την διδασκαλία τους, την Πατρίδα μας σε ολόκληρο τον κόσμο, και με την ζωή τους που ήταν «ζωή Μαρτυρίας Χριστού, αλλά και Μαρτυρίας του υγείους πνεύματος του τόπου και της Πατρίδος μας», σεβάστηκαν την αυτοτέλεια και την ελευθερία του προσώπου και των κοινωνιών όπου έδρασαν, καταστώντας το πολύπλευρο θρησκευτικό και κοινωνικό έργο που επιτέλεσαν σεβαστό και αναγνωρίσιμο από όλους τους ανθρώπους.   

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας