(Δελτίο Τύπου) Διήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν των Ελλήνων Θεσσαλονικέων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Με μεγαλοπρέπεια ξεκίνησε το διήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν των Ελλήνων Θεσσαλονικέων και φωτιστών των Σλάβων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

 

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με τον Μέγα πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό ο οποίος τελέσθηκε για πρώτη φορά στο Iερό προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην περιοχή Δερβενίου και κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης με την συμμετοχή όλου του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους πιστών. Ο Σεβασμιώτατος εμφανώς συγκινημένος στην ομιλία του εξήρε την προσωπικότητα των Αγίων Ισαποστόλων και αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο τους, την μετάδοση των γραμμάτων και του πολιτισμού στις χώρες των Σλάβων.

 

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο ημέρα μνήμης των Αγίων με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία η οποία θα τελεσθεί στο Ιερό Προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου-Λαγυνών το οποίο θα φέρει και το όνομα των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν το απόγευμα με την έναρξη των μαθημάτων του τμήματος μετεκπαιδεύσεως κληρικών της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών « Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος »που ιδρύθηκε στην Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και στεγάζεται στις ανακαινισθείσες εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στις Πέντε Βρύσες.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας