(Δελτία Τύπου) Ολοκληρώθηκε το διήμερο των Λατρευτικών Εκδηλώσεων προς τιμήν των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων προ τιμήν των Αγίων Ισαπόστολων και Φωτιστών των Σλάβων Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Ελλήνων Θεσσαλονικέων, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκάδα Λητής και Ρεντίνης.

Το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεια Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ..κ. Ιωάννου στο Ιερό προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Κατόπιν, εγκαινιάστηκε το ενοριακό πνευματικό κέντρο Λαγυνών στο οποίο εδόθη το όνομα των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα με την τελετή έναρξης του Τμήματος Μετεκπαιδεύσεως Κληρικών της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών “Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος” της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους καθηγητές της Ανωτάτης Εκπαίδευσης τους Τοπικούς Άρχοντες, τον Ρώσο Πρόξενο καθώς και όλους τους συνεργάτες του, εξέφρασε την προσδοκία για συνεργασία με τις Θεολογικές Σχολές και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.
Στη συνέχεια της ομιλίας του και αφού μνημόνευσε τον προκάτοχό του Μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά Σπυρίδωνα, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ισαάκ Τσαπόγλου για την μεγάλη του συνεισφορά στην αποπεράτωση των έργων που προορίζονται ως εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ακαδημίας.

Κλείνοντας, τόνισε ότι οι στόχοι της Ακαδημίας δεν είναι άλλοι από τη συνεχή ανανέωση των γνώσεων, την προσέγγιση των πηγών της Ορθοδόξου Παραδόσεως μέσα από την έρευνα, την καλύτερη κατάρτιση μέσα από το πρόγραμμα Λειτουργικής ζωής δια του οποίου η Θεολογία θα γίνεται βίωμα των σπουδαστών καθώς επίσης και την συνεργασία με στελέχη άλλων ομόδοξων Εκκλησιών.

Σημαντικό είναι ότι εκτός από το τμήμα της μετεκπαιδεύσεως των κληρικών θα λειτουργήσει τμήμα εκμαθήσεως της ελληνικής γλώσσας για σπουδαστές του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της ακαδημίας αναφέρεται σε Θεολογικές και φιλοσοφικές σπουδές κάτι που την καθιστά ως πρότυπο εκπαιδευτικού – εκκλησιαστικού ιδρύματος στο οποίο συναντά κανείς την συνεργασία της Θεολογίας με την Φιλοσοφία όπως επεσήμανε ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής κ. Γεώργιος Μαρτζέλος.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας