(Αναδημοσίευση) Με λαμπρότητα ο Εσπερινός για τον Πολιούχο της Λάρισας

Ανασημοσίευση εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Θεσσαλική πρωτεύουσα, η Λάρισα, τιμά και φέτος τον πολιούχο και προστάτη της, τον αρωγό και έφορό της, τον Άγιο Αχίλλιο Επίσκοπο Λαρίσης, τον θαυματουργό και μυροβλύτη.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 14 Μαΐου, τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου και φυλάσσονται τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου, με την παρουσία χιλιάδων πιστών, του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης καθώς και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος αφού καλωσόρισε στην πανηγυρίζουσα πόλη της Λαρίσης όλους τους παρευρισκομένους Μητροπολίτες και Επισκόπους, δηλαδή τον χοροστατούντα Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, Άρτης κ. Ιγνάτιο, Αυλώνος κ. Χριστόδουλο, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο και τους Επισκόπους Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονα και Θερμών κ. Δημήτριο, στη συνέχεια παρακάλεσε τον χοροστατούντα Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη να κηρύξει τον θείο λόγο και να απευθύνει λόγους αγάπης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την τιμητική πρόσκληση και του ευχήθηκε να συνεχίσει να έχει αγλαόκαρπο διακονία στη Θεοφρούρητη Μητρόπολη Λαρίσης την οποία ποιμαίνει επί 17 συναπτά έτη, μίλησε για την εορτή της Αναστάσεως του Σωτήρος και για τη διαχρονική παρουσία του Χριστού στη ζωή μας, η οποία βοηθά όλους τους ανθρώπους να ξεπερνούν τις δυσκολίες και τις κατά καιρών κρίσεις που εμφανίζονται στην καθημερινότητα μας.

Τέλος αναφέρθηκε στην επέτειο της συμπληρώσεως των 30 ετών από την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου, τα οποία ο μακαριστός Γέροντας του, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κυρός Παντελεήμων τα μετέφερε στη Λάρισα επί αρχιερατείας Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Σεραφείμ.ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας