(Αναδημοσίευση) Ιγνάτιος: Η Εορτή του Αγίου Αχιλλίου είναι εορτή όλων των Ορθοδόξων

Αναδημοσίευση εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Με αυτά τα λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος στη σύντομη προσλαλιά του στη Κεντρική πλατεία της πόλεως, απευθύνθηκε προς τους προσκεκλημένους Αγίους Αρχιερείς, τους Άρχοντες του τόπου και σε όλο τον ευλογημένο λαό, ο οποίος έδωσε δυναμικό παρόν στην εορτή του Αγίου, τονίζοντας πώς ο Άγιος Αχίλλιος απέδειξε την αγάπη του τόσο προς τον άνθρωπο, αφού τον διηκόνησε με την φιλανθρωπία και την ελεημοσύνη, όσο και την Αγία μας Εκκλησία με την υπεράσπιση του Δογμάτων μας στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε όλους για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθησαν, κατέληξε πώς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί εξαγγέλουμε την πίστη μας και την διατρανώνουμε και το αποδεικνύουμε σήμερα περίτρανα κρατώντας τα Λείψανα του Αγίου και λιτανεύοντας την Εικόνα του στους δρόμους της πόλεως.

Νωρίτερα, με ιερή συγκίνηση πλήθη πιστών συμμετείχαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, με την ευκαιρία της ετήσιας μνήμης του που εορτάζεται στη Λάρισα, στην πόλη όπου έζησε και την οποία ποίμανε ο ίδιος ο Άγιος Αχίλλιος κατά τον 4μ.Χ.αιώνα.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Αυλώνος κ. Χριστόδουλο, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονα, Θερμών κ. Δημήτριο και τέλος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο μήνημα της Αναστάσεως, στην παρουσία του Αγίου στη ζωή των ανθρώπων, καθώς και στην κρίση που διέρχεται η κοινωνία μας και κάλεσε σε συστράτευση όλους προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της εποχής.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, οι Βουλευτές του Νομού κ. Βασίλειος Έξαρχος, κ. Χρήστος Ζώης, κ. Αστέριος Ροντούλης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης, ο Στρατηγός Διοικητής 1ης Στρατιάς, ο Άρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, ο Στρατηγός της Αστυνομίας, οι Δικαστικές Αρχές Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρὀεδροι Συλλόγων και Διοικητές Οργανισμών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας