(Δελτίο Τύπου) Ιερά Αγρυπνία εις τον νεοανεγερθή Ιερό Ναό του Αγ. Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε την 13η προς 14η του τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου ε.έ., Ιερά Αγρυπνία εις τον νεοανεγερθή Ιερό Ναό του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ο οποίος και ευρίσκεται εις την περιοχή του Ηρακλείου Λαγκαδά.

Η πρώτη αυτή Ιερά Αγρυπνία μετά τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού τα οποία τελέσθηκαν προσφάτως υπό της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου και με συμμετοχή πλειάδος Ιερέων, ενώ προσήλθε και πολύς κόσμος ο οποίος και παρέστη συμπροσευχόμενος καθ’ όλη την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών.

Στην ομιλία του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσωπο του Οσίου Πορφυρίου ενώ τόνισε ότι στα δύσκολα χρόνια που περνάμε η παρηγοριά και το καταφύγιο μας είναι οι Άγιοι μας, οι οποίοι μας περιβάλουν, μας αγκαλιάζουν και μας εμπνέουν, δείχνοντας μας συνεχώς τον δρόμο που πρέπει να βαδίζουμε.

Όλοι οι Άγιοι έζησαν στον ίδιο κόσμο με εμάς, έχοντας τους ίδιους ή παραπλήσιους πειρασμούς με εμάς αλλά κατάφεραν να αναδείχνουν φωστήρες της τρισηλίου θεότητος γιατί άφησαν το φως του Χριστού να φωτίσει το νου και την καρδιά τους, γενόμενοι οι ίδιοι δοχεία της χάριτος του Θεού.

Ο καθένας από εμάς κάτι δέχεται στην ζωή του και όλοι συνδέουμε την ζωή με κάτι.

Πολλοί άνθρωποι επιζητούν τον πλούτο και την δόξα αυτού του κόσμου συνδέοντας άστοχα την ζωή τους με ένα από αυτά.

Όμως δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να συνδέσει ο άνθρωπος την ζωή του με την απάτη, την αμαρτία και τον θάνατο ζώντας την έσχατη τιμωρία στο τέλος όπου όταν τελειώνει το πανηγύρι της ματαιότητας της ζωής του να νιώθει εντελώς άδειος και μετέωρος χωρίς περιεχόμενο και ουσία.

Οι Άγιοι, οι Μάρτυρές και Όσιοι Πατέρες συνέδεσαν την ζωή τους με τον Κύριο.

Αυτό πρέπει να είναι και για εμάς το παράδειγμα ώστε να καταφέρουμε να συνδέσουμε και εμείς την ζωή μας με την ζωή των Αγίων και του Κυρίου, για να ζήσουμε το μεγαλείο που χαρίζει ο Κύριος, εκτελώντας παράλληλα το θέλημα Του, ακούοντας Τον ως διδάσκαλο και μένοντας κοντά Του ως φίλοι όπως έπραξαν και οι Άγιοι μας.

Καταλήγοντας την σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι τόσο ο Όσιος Πορφύριος όσο και όλοι οι Άγιοι της Ορθοδοξίας κατάφεραν να ζουν συνεχώς στο φως της Αναστάσεως του Κυρίου.

Αυτό το Φως θα πρέπει να πλημυρίσει τον νου και την καρδιά μας, ώστε να γίνουμε άνθρωποι του Θεού με μετάνοια και ταπεινό φρόνημα.

Πρέπει η συνεχή έννοια μας να είναι το πώς θα είμαστε κοντά στον Θεό και το πως η ζωή μας να είναι συνδεδεμένη με την ζωή του Κυρίου και των Αγίων.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας