(Δελτίο Τύπου) Ιερά Αγρυπνία επί τη Ιερά Μνήμη του Αγ. Ανδρέου του Πρωτοκλήτου εις την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Σε ατμόσφαιρα ιδιαίτερα κατανυκτική και παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου και Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Της Αρχιερατικής Αγρυπνίας προεξήρχε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συμπαραστατούμενος υπό του επιχώριου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, απεύθυνε λόγους οικοδομής προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, προβάλλοντας το Ιερό πρόσωπο και αξιομίμητο βίο του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων, Προστάτου της πόλεως Τρικάλων, ως πρότυπο και φωτεινό οδηγό για την ζωή του κάθε Χριστιανού.

Την επομένη το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου 2015 ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, παρακληθείς προς τούτο υπό του οικείου Ιεράρχου, ομίλησε καταλλήλως προς τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, προτρέποντας τους μεταξύ των άλλων να αγαπήσουν την προσευχή και να καλλιεργούνται αδιάκοπα ώστε να καταφέρουν ανταποκρίνονται συνεχώς στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και με πνεύμα υπακοής προς τον Επίσκοπό τους να αγωνίζονται για την ασφαλή διαποίμανση του λαού του Θεού.

Η προσκυνηματική επίσκεψη του Μητροπολίτου Λαγκαδά εις την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, ολοκληρώθηκε με την μετάβασή του εις την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής υπό της Ηγουμένης και της αδελφότητος της Μονής.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας